Szerző: Bodnár Ádám

2014. szeptember 1. 15:17

A Lenovótól jön a belépő szintű EMC VNX

A Lenovo és az EMC vegyesvállalata, az Iomegából LenovoEMC-vé vált cég bemutatta új tárolóját, a VNX 5150-et, amelyet elsősorban kis- és középvállalatok infrastruktúrájába szán, afféle mindenesnek.

Az EMC tavaly ősszel frissítette a VNX-sorozatot, az 5200-as modellnek kiosztva a belépő szintű tároló címet. Az EMC és a Lenovo vegyesvállalata most lefelé bővítette a családot, megjött a VNX 5150.

2013 nyarán változott LenovoEMC-vé az Iomega, az elsősorban otthoni és kisvállalati tárolókat fejlesztő szervezet, amely 2008-ban sok évnyi vegetálás után olvadt be a világ legnagyobb tárológyártó vállalatába. A LenovoEMC most bemutatta új kisvállalati tárolóját, a VNX 5150 modellt, amely az EMC VNX-ei alá kerül a palettára.

A tároló 2,5" vagy 3,5" meghajtókat fogad, amelyek lehetnek merevlemezek vagy SSD-k egyaránt - a maximális kapacitás 360 terabájt. Az eszköz támogatja az EMC-féle FAST (Fully Automated Storage Tiering) technológiát, amely révén a leggyakrabban használt adatok kerülnek a legnagyobb teljesítményű meghajtókra. A tárolórétegezés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül érjenek el látványosan nagyobb teljesítményt, hogy a tároló teljes kapacitását SSD-kből állítanák össze. A ritkábban elért, "öregebb" adatok olcsóbb, lassú diszkeken pihennek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az 5150 minden kritikus alkatrésze redundáns, sok komponense pedig szerszám nélkül cserélhető - a vállalat szerint ezzel sokat lehet fogni az üzemeltetési költségeken, egyrészt mivel a cseréket gyorsan végre lehet hajtani, másrészt nem szükséges egy képzett mérnököt a helyszínre küldeni egy ventilátor vagy egy diszk meghibásodása esetén például. Az üzemeltetést az integrált Unisphere felügyeleti eszköz támogatja, amely kényelmes grafikus kezelőfelületet is biztosít az adminoknak a parancssoros interfész mellett.

A VNX5150 induló ára 8500 euró, nagy európai országokban (pl. Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország) már rendelhető, további országokban a negyedik negyedévben vezetik be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról