Szerző: Gálffy Csaba

2014. augusztus 21. 15:22

Végre: modernizálja az értesítések kezelését a Skype

Megoldja a Skype egyik legnagyobb problémáját a Microsoft, az értesítések a jövőben csak az aktív eszközre érkeznek meg, így egy-egy üzenet nyomán nem kezd minden Skype-kliens zenélni.

A láttamozott üzenetek szinkronizálása után a Skype szolgáltatás másik nagyon zavaró problémáját is orvosolni fogja a tulajdonos Microsoft. A cég közlése szerint az "aktív végpontok" funkció aktiválását követően az értesítések arra az eszközre érkeznek meg, amelyet aktívan használunk. Ha tehát a metróban telefonnal a kezünkben utazunk, akkor az értesítést a Skype oda küldi. Ugyanígy ha a munkahelyen a noteszgépünkön dolgozunk, akkor oda érkezik az értesítés, nem a telefonunkra, tabletünkre vagy otthoni gépünkre - függetlenül attól, hogy azok amúgy be vannak-e kapcsolva.

Amennyiben a rendszer nem talál aktív eszközt, akkor alapértelmezésben minden eszközre kiküldi az értesítést - majd miután egyiken láttamoztuk, a többiről is eltünteti. A bejegyzés szerint egyébként a hívások minden eszközön megjelennek továbbra is, így tetszőlegesen választhatunk, hogy melyikről válaszoljuk meg a bejövő hívást.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ha ismerősnek tűnik a funkció, az nem a véletlen műve. Ez a képesség hosszú hosszú ideje része a Skype legtöbb versenytárs szolgáltatásának, például a Google Hangoutsnak vagy a Vibernek. A népszerűbb üzenetküldő szolgáltatások között mára talán a Skype volt az egyik utolsó, amely az értesítéseket rendületlenül minden eszközre kiküldte. Ez is egyike volt a szolgáltatás olyan furcsaságainak, amelyek miatt alternatív üzenetküldő és VoIP szolgáltatások tucatjai tudtak felnőni a Skype mellett. A rendszerben van még több kisebb-nagyobb furcsaság, a Microsoft azonban eltökéltnek tűnik amellett, hogy a Skype-ból tényleg modern üzenetküldő rendszert faragjon, amely méltó kihívója lesz például a Facebook Messengernek.

Az aktív végpontok funkciót a Microsoft a következő hetekben élesíti a felhasználók tömegei számára, így hamarosan mindenki élvezheti majd azt. Ehhez egyébként a Skype kliensalkalmazás legfrissebb kiadására van szükség, ez a mobilos platformokon viszonylag egyszerűen megszerezhető, de Windows-on is automatikusan frissíti magát a kliens. Ez utóbbira egyébként szükség is van, a Microsoft elég gyorsan visszavonultatja a régi kiadásokat, ilyenkor frissítés nélkül nem is tudunk bejelentkezni a szolgáltatásba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról