Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 11. 13:22

Nincs többé Skype Windows Phone 7-re

Kiborította felhasználóit a Microsoft a múlt héten, amikor közölte, Windows Phone 7 platformon visszavonultatja a Skype alkalmazást. Hamarosan nem csak letölteni, hanem használni sem lehet a VoIP-alkalmazást.

Láthatóan mindent megtesz a Microsoft azért, hogy a Windows Phone 7 használóival megutáltassa magát. Az operációs rendszer mindig afféle "fekete bárány" volt a Microsoft-családban, biztos sokan emlékeznek még arra, amikor a Windows Phone 7-tel szerelt Nokiák megjelenése után pár hónappal a cég közölte, ezekre a mobilok nem kapják meg a Windows Phone 8-at - annak a döntésnek is nagy volt a negatív visszhangja, mint ahogy a tavaly szeptemberi bejelentésnek is, amely szerint a Windows Phone 7-hez többé semmilyen frissítés nem érkezik.

Bár a Windows Phone 8 megjelenése óta a Windows Phone 7 részesedése meredeken csökken, továbbra milliós nagyságrendű lehet a felhasználói tábor világszerte. Most újabb keserű pirulát kell lenyelnie a felhasználóknak, a Microsoft ugyanis visszavonja a Skype alkalmazást erről a platformról. Ez azt jelenti, hogy a VoIP-klienset nem hogy nem fejleszti tovább a vállalat, hanem teljesen kivonja, a piactérről eltávolítja és a felhasználók a már telepített alkalmazáson keresztül sem tudnak egymással csevegni.

"Szeretnénk, ha mindenki a legjobb élményben részesülne, amit a Skype csak adhat, beleértve a jobb minőséget, a megbízhatóságot és biztonságot, és a Skype új verziója már úton is van, hogy ezt beteljesítse" - olvasható a Microsoft terméktámogatási weboldalán. "Ahhoz, hogy mindenki élvezhesse az előnyöket, néha vissza kell vonultatnunk egy régebbi Skype-verziót, beleértve a mobil platformokat is. Ezen okból visszavonultatjuk az összes Skype alkalmazást Windows Phone 7-en."

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Hogy erre a lépésre pontosan mikor kerül sor, a dokumentum nem részletezi, csak annyi olvasható a weboldalon, hogy "a következő hetekben" - a Windows Store-ban levő Skype-alkalmazás már csak Windows Phone 8-ra és 8.1-re tölthető le. Arra is kitér a cég, hogy ha valaki csak a mobilján használta a Skype-ot és előfizetéssel rendelkezik, annak érdemes azt mihamarabb lemondania, nehogy olyan szolgáltatásért fizessen, amelyet nem tud már használni.

A vállalat nem részletezte, pontosan milyen okok miatt adja fel a Windows Phone 7 platformot. Érdekes, hogy miközben saját operációs rendszeréről levonul, addig az Android korábbi verzióit továbbra is támogatja egészen Android 2.3-g - a robotos operációs rendszer e verziója még másfél évvel előtt jelent meg, hogy az első windowsos Lumiák piacra kerültek volna. Az iOS-t futtató készülékeken is működik a Skype, amennyiben az OS verziószáma 6 vagy annál nagyobb. A megjelenése után rövid idővel elhagyott Nokia X platformon is használható marad a Skype, illetve a BlackBerry 10 rendszert futtató telefonokra is elérhető lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról