Szerző: Koi Tamás

2014. július 22. 14:33

Eltörölte a DIGI a gigabites net forgalmi korlátját

Többek között olvasóink nyomására mégsem határozza meg a DIGI a nemrég bevezetett szupergyors internetcsomagokkal letölthető adatmennyiség elvi maximumát, azaz valódi korlátlanságot kínál a gigabites internetet előfizetőknek.

A Digi Távközlési Kft. többek közt a HWSW-n múlt pénteken megjelent cikk, valamint az azt kísérő olvasói hozzászólások hatására kivette az általános szerződési feltételek szövegezéséből azt az elvi korlátot, mely lehetőséget adott volna  arra, hogy a leggyorsabb internetcsomagra előfizető ügyfelek számára elérhető letöltési sávszélességet bizonyos letöltési kvótát követően korlátozza. A cég ezt a korlátozást az új díjcsomagok megjelenésével egy időben, július 15-én vezette be, de a visszajelzések alapján egy mai módosítással meg is szüntette.

Amint arról korábban beszámoltunk, a július 15-én kiadott szerződéses feltételekben a cég többek közt leírta, hogy a társaság szerint a DIGINet 500 és DIGINet 1000 díjcsomagoknál "túlzott mértékű használatnak" minősülhet, ha az előfizető három egymást követő hónap átlagában 350 gigabájtnyi adatot tölt le az adott végponton (ez nagyjából 10-15 Blu-ray adatmennyiségének felel meg). A szolgáltató az adatmennyiség 80%-ának (280 GB) elérésekor figyelmeztetést küld az előfizetőnek, ezt követően korlátozhatja le a kapcsolat sebességét, vagy akár fel is mondhatja a szerződést.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A DIGI a szerződési feltételekben meghatározta a lassítás mértékét is, mely maximum 90% lehetett volna, a lassítás időtartama alatt pedig az előfizetőnek a szerződés szerinti (tehát a teljes) előfizetési díjat kell volna fizetnie. A havi 350 GB-os letöltési korlát egy 1 gigabites díjcsomagnál egyébként azt jelenthette volna, hogy a rendelkezésre álló teljes letöltési sávszélességet kihasználva nagyjából 48-50 percen, vagyis kevesebb mint egy órán belül elérheti az ügyfél a letöltési plafont.

A szolgáltató lapunkhoz eljuttatott reakciójában kifejti, hogy korábban soha nem korlátozta az előfizetők internetelérését kiemelkedő forgalom miatt, és a jövőben sem kíván emiatt korlátozással élni. "A nagysebességű internet csomagok kialakításánál a modern technológia szélesebb körben történő hazai terjesztése az elsődleges szempont, a világhálót magas szinten használó nagyközönség számára terveztük termékeinket. A korlátozások tervezett bevezetésével a magáncélú felhasználás védelme volt a cél, azonban ügyfeleink visszajelzései alapján töröltük a kifogásolt rendelkezést a DIGI Általános Szerződési Feltételeiből is" - áll a szolgáltató lapunknak megküldött hivatalos közleményében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról