Szerző: Gálffy Csaba

2014. június 12. 08:43

Innovációs fókuszpont volt a Grund

Egésznapos startup- és innovációs fesztivállá állt össze a Grund. A május 30-i eseményen reggeltől késő estig tartottak a versenyek, demók, bemutatók, a folyamatosan cserélődő közönség zsúfolásig megtöltötte a termeket - az akkor még hűvös időjárásnak köszönhetően a szabadtéri eseményeket kevésbé. A nap győztese címet talán a CryptTalknak adhatjuk, amely három díjat is hazavihetett a sorban zajló versenyeken, a Techshow fődíját azonban a TestJockey kapta meg.

Innovációs Techshow (HITS)

Idén már hatodik alkalommal mérkőztek meg a hazai vállalkozások a Magyar Innovációs Techshow keretben. A helyszíni döntőbe 17 társaság került be, ők kaptak lehetőséget arra, hogy megoldásaikat, ötleteiket a zsűri előtt, élőben is bemutassák. A befektetőkből, iparági szereplőkből és a sajtó képviselőiből álló zsűri a TestJockey-nak ítélte a fődíjat. A TestJockey egy felhőalapú közösségi tesztelőszolgáltatás, amelyben mobilalkalmazások bétatesztelése zongorázható le költséghatékonyan, egységes rendszerből.

A TestJockey kezeli az alkalmazáscsomagok disztribúcióját, felhasználókövetését és analitikai adatait, képernyőképeket a különböző eszközökről, crashlogot, illetve lehetőség van összehasonlító A/B tesztekre is. A HITS közönségdíját a CryptTalk kapta, az Arenim Technologies egy olyan titkosított kommunikációs platformot fejleszt, amelyet cégek használhatnak belső hívásaik, üzenetváltásaik biztonságossá tételére. A rendszerben a titkosítás végponttól végpontig nyúlik, központosított infrastruktúra nélkül, így az üzenetek visszafejtésére kizárólag az üzenet küldője és fogadója képes.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A legjobb prezentáció díját az Overmind nyerte el, a cég fejlesztése a jegy- és pénzkezelő automaták valósidejű menedzsmentrendszere. A platform alá gyártótól függetlenül beilleszthetőek az automaták, a központosított menedzsment révén pedig a gépek állapota folyamatosan követhető, így a munkaszervezés, logisztika költséghatékonyabb lehet. A rendszer prediktív elemekkel is rendelkezik, a hibákat és problémákat még azok bekövetkezte előtt képes előrejelezni.

Az eseményt a most először megrendezett CESA, a közép-európai startupverseny tette igazán nemzetközivé, a megmérettetésen osztrák, bolgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startupok vettek részt. Az év startupja a gyors és egyszerű designplatformot fejlesztő UXPint lett, míg a CryptTalk az év fejlesztőcsapata címet nyerte el. A legjobb szolgáltatás a SpeedInvest, a legígéretesebb designer startup pedig a Roomle lett. A zsűri szerint Radu Georgescu volt 2014 legjobb befektetője, az év alapítója pedig Jan Rezabet lett. A CESA-n belül rendezték a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Startup Tavasz versenyét, amelyen a zsűri a Rate My Speech-et díjazta a leggyorsabban fejlődő csapat új kategóriájában.

Fintech&Sales Demo Day

A kifejezetten üzleti, pénzügyi és értékesítést segítő alkalmazásoknak adott kiemelt színpadot ez a verseny, a szervezők kimondott célja volt összekötni a nagyvállalatokat és a startupokat egy közös, B2B hangulatú eseményen. A két kategóriában, fintech (finance technology) és sales&marketing ágon zajló versenyen a zsűri két győztest választott, az első ágon a CryptTalk nyerte el a napon a sokadik díját, a másodikon a Neticle lett a befutó. A Neticle segítsévégel kulcsszavak szerint elemezhetjük az interneten megjelenő vélemények hangulatát, hangvételét, így számszerűsíthető egy cég vagy termék internetes jelenléte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról