Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 17. 12:25

All-in-one PC-t és új notebookokat jelentett be a Lenovo

Négy új notebookkal és egy alumíniumházas all-in-one asztali PC-vel állt elő a Lenovo, amelyek közül néhány már jövő hónapban a boltokba kerül. A számítógépek többféle konstrukcióban is megvásárolhatók lesznek, két laptop pedig kifejezetten az olcsóbb területeket veszi célba.

Egy új asztali all-in-one PC-t és számos új notebookot jelentett be a Lenovo, noha a készülékek specifikációit tekintve egyelőre nem mondható, hogy túlzottan beleveszett volna a részletekbe. Az új gépek májusban, illetve a nyár folyamán kerülnek a boltokba.

Alumínium all-in-one és Windows 7-es notebook

A gyártó A540 nevű all-in-one PC-jét full HD felbontású, 23,8 hüvelykes érintésérzékeny IPS kijelzővel szerelték fel, processzorból pedig többféle választási lehetőség is adott, amelynek felső határa a negyedik generációs Intel Core i7. A számítógép NVIDIA GeForce GT 840A grafikus kártyával is megvásárolható. A Windows 8.1-et futtató eszköz alumínium házat kapott, és a Lenovo Motion Control funkcióval is kiegészült, amely 12 gesztust ismer, hogy a felhasználók anélkül vezérelhessék a videókat, zenét, netán a fényképek vetítését, hogy megérintenék a gépet. Az A540 emellett NFC csatlakozási lehetőséggel, JBL hangszórókkal és opcionálisan beépített tévétunerrel is kiegészíthető.

A vállalat 15 hüvelykes, B50 névre hallgató notebookja 1920x1080 vagy 1366x768 pixel felbontású kijelzővel is elérhető, utóbbiból ráadásul tükröződésmentes, érintésérzékeny verzió is akad. A dedikált grafika lehetősége itt is adott, NVIDIA GeForce 820M vagy AMD Radeon R5 M230 formájában, attól függően, hogy a laptopot Intel vagy AMD processzorral rendeli a vevő. Mindkettőre lehetőség van, előbbi az A540-hez hasonlóan akár negyedik generációs Core i7 chip is lehet, utóbbi pedig az AMD A8-nál tetőzik. A Windows 7-tel érkező B50-es notebookokat emellett DVD-íróval is felszerelték, továbbá akár 1 terabájtos merevlemezt vagy ugyanekkora hibrid meghajtót, illetve ujjlenyomat-olvasót is pakolhatunk bele.

Újabb, aránylag olcsó laptopok

A G50-es laptop ugyancsak elérhető az Intel legújabb Core i7 processzorával. A DVD-meghajtó itt sem maradt le, a kijelző viszont csak 1366x768-as felbontással érhető el. Az eszközön HD webkamerát is találunk, ami a Lenovo VeriFace Pro arcfelismerő szoftverével is kiegészül, így a bejelentkezéshez elég a gépre pillantani.

Lenovo Z40

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Lenovo ezeken felül még két Z-szériás laptopról is lerántotta a leplet. A Z40 és Z50 készülékek a gyártó szerint két és fél centiméternél is vékonyabbak és opcionálisan full HD kijelzővel is elérhetők - tehát valószínűleg 1366x768 pixeles konstrukció is létezik. A DVD-meghajtót és a 720p-s webkamerát ennél a szériánál sem hagyták ki, a “nagyméretű tárhelyopciók” pedig ugyancsak 1 terabájtos tárterületet sejtetnek. A notebookokat továbbá az AMD “legerősebb” APU-jával szerelték fel, amihez Radeon R7 diszkrét grafika is társul.

A Z40 már májusban, a Z50 augusztusban, a többi gép pedig júliusban válik elérhetővé. A Z-széria ára 579 dollárról, a B50-es és G50-es laptopok pedig 399 dollárról indulnak, az A540 PC pedig 1279 dolláros kezdőáron lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról