Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 13. 14:18

Szakít a megszokott külsővel az új Lumia

Új csúcskészülékről rántotta le a leplet a Nokia. A gyártó korábbi termékeitől eltérő formavilágú Lumia Icon a felső kategóriás okostelefonoktól megszokott erős hardverrel és ígéretes kamerával érkezik Windows Phone 8-cal a fedélzetén, egyelőre csak az amerikai Verizon kínálatában.

Alig egy héttel a Mobile World Congress előtt új csúcstelefonnal állt elő a Nokia. A Lumia 929 vagy másképp Icon névre hallgató készülék szakít a Lumiáktól eddig megszokott vonalvezetéssel, sokkal szögletesebb mint elődei, illetve a hátlap és az oldalak sem folynak már egybe. A színes polikarbonát borításnak is búcsút inthetünk, az új Lumia ugyanis alumínium házat kap, kerámia gombokkal.

Az okostelefon 9,8 milliméter vékony, kijelzője 5 hüvelykes, 1920x1080 pixeles felbontású OLED panel, amely a Nokia ClearBlack technológiájával igyekszik jobb kontrasztot és erős napfényben is jó olvashatóságot biztosítani. A kijelző mögött egy négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor ketyeg 2,2 gigahertzen, Adreno 330 GPU társaságában. Az operatív tár 2 gigabájtos, a belső tárhely pedig 32 gigabájt - SD-kártyás bővítésre itt sajnos nincs lehetőség.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kamerák terén manapság a legtöbb gyártó igyekszik valami kiemelkedőt mutatni, a Nokiára pedig ez különösen igaz, ennek megfelelően legújabb készüléke is 20 megapixeles szenzort kapott Carl Zeiss optikával, optikai képstabilizációval és kettős LED vakuval. A videó és hangrögzítéshez emellett négy mikrofon is került a telefonba, amelyek a gyártó szerint 360 fokban fülelnek. A kamerával ráadásul minőségromlás nélkül közelíthetünk Full HD videofelvétel közben, akár egészen háromszoros nagyításig.

A készülék LTE-képes, valamint kétsávos, 802.11 a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi-n, Bluetooth 4.0 LE-n és NFC segítségével is kapcsolódhatunk hozzá, ezen felül aGPS- és GLONASS-vevőt is kapott. A Lumia 929-be 2420 mAh-s akkumulátor került, ami vezeték nélkül is tölthető. A GDR3 és Nokia Black firssítéssel kiegészült Windows Phone 8 operációs rendszerrel érkező telefonon megtalálunk néhány, a Lumia 1520-szal bemutatkozott alkalmazást, mint például a Nokia StoryTellert, illetve a kijelzőmegosztásra szolgáló Nokia Beamert is. A legújabb Nokia csúcstelefon először a Verizon kínálatában lesz elérhető február 20-tól, két éves hűséggel 200 dollárért, arról egyelőre nem tudni, hogy megjelenik-e más szolgáltatók színeiben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról