Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 29. 14:28

Újraéleszti a mobiltévézést a Telenor

Saját televíziós streaming szolgáltatást indít a Telenor Magyarország, MyTV néven. A vállalat megoldásával négy készüléken - okostelefonon, tableten vagy notebookon - követhető egyes tévécsatornák élő adása, valamint megtekinthetők az adók korábbi a MyTV videotárban tárolt műsorai is. A szolgáltatás február 28-ig ingyenesen vehető igénybe, az adatforgalmi díjakat is beleértve.

Új, MyTV névre hallgató televíziós streaming szolgáltatást mutatott be a Telenor Magyarország, amely az okostelefonokra és tabletekre hivatott eljuttatni 14 csatorna élő tévéműsorát, valamint csaknem kétezer órányi mozifilmet, sorozatot és visszanézhető tévéadást.

A szolgáltatás egyszerre legfeljebb négy eszközön használható, legyen szó okostelefonról, táblagépről vagy laptopról. A streaming megoldás háromféle csomagban vehető igénybe: az ingyenes "Fedezd fel!" csomag az AXN, a Duna, Duna World, az M1, M2 és a Story 5 csatornákat tartalmazza. A "Családi" csomagban az AXN White, a Fashion Box, a Filmbox Arthouse és a Story 4 adásait találjuk, a "Film" pakkra előfizetve pedig az AXN Black, Filmbox, Filmbox Extra és a Sundance csatornák nézhetők élőben.

Nyitottak a tartalomszolgáltatók felé

A MyTV videotárjában egyes adók rögzített, visszanézhető adását is megtalálhatjuk, ezek ugyanakkor nem teljesen fedik egymást az élőben követhető csatornákkal. A TV2 korábbi, tárolt műsorai például bármikor megtekinthetők, élőben azonban nem nézhető a kereskedelmi csatorna. Az archivált adásokat 3-7 napig tárolják. Noha az élő választék egyelőre kimerül a fenti adókban, a Telenor szerint nyitottak a tartalomszolgáltatók felé, így a jövőben nem kizárt, hogy a másik nagy kereskedelmi adó, az RTL Klub is csatlakozik a MyTV szolgáltatáshoz, illetve hogy a TV2 is bekerül az élőben is követhető csatornák közé.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A MyTV szolgáltatás a következő három hónapban, február 28-ig bezárólag ingyenesen kipróbálható a Telenor ügyfelei számára, előfizetési és adatforgalmi díj nélkül. A vállalat elsősorban a 4G Hipernet nevével összefüggésben beszélt új termékéről, újságírói kérdésre azonban elmondta, az a 3G biztosította sávszélességgel is élvezhető minőségeben használható. A myTV mellé várhatóan kiegészítő adatcsomagok is társulnak majd - a streaming videó ugyanis várhatóan hamar kimeríti majd az 1-2 gigabájtos kereteket is - azok részletei azonban egyelőre nem ismertek, méretüket és árukat a Telenor a próbaidőszak lejártával szabja majd ki.

Weben és mobilappon is

Az első három hónap lejártával a "Fedezd fel!" csomag továbbra is ingyenes marad, a másik két tematikus pakkért pedig 1500 forint lesz a havi előfizetési díj, illetve az adatforgalom költségét is felszámolják majd. Hűségidőt nem kötnek meg a csomagoknál, azok bármikor szabadon lemondhatóak.

A vállalat továbbá nem szabályozza, hogy a tartalomszolgáltatók műsoraik rögzítésekor belefoglalják-e azokba az őket megelőző reklámblokkokat, így több csatorna várhatóan él majd ezzel a lehetőséggel - a hirdetések ugyanakkor egyszerűen áttekerhetők. A Telenor szerint, ahogy a Deezer és a hasonló szolgáltatások a visszavetették a kalózkodást zeneiparban, a MyTV a filmiparban teszi majd ugyanezt. A streaming megoldás weboldalán keresztül és Android app formájában érhető el, amely a próbaidőszak során többször is frissül majd. A Telenor emellett okostelevíziós alkalmazás fejlesztését is fontolgatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról