Szerző: Koi Tamás

2013. szeptember 23. 09:09

Nem jön újabb Skype a régebbi windowsos telefonokra

Alig több mint egy évvel a megjelenése után le is állítja a Windows Phone 7.x operációs rendszerekkel kompatibilis Skype további fejlesztését a Microsoft.

A továbbiakban nem szándékozik újabb verziót kiadni a népszerű Skype azonnali üzenetküldő és VoIP-kliensből Windows Phone 7 platformra a Microsoft - jelentette be a társaság múlt hétvégén a Skype hivatalos blogján. A felszabaduló fejlesztési erőforrásokat a cég a jövőben a Windows Phone 8-as verzióra optimalizált Skype továbbfejlesztésére fordítja a cég, a régi operációs rendszerre optimalizált kiadás azonban továbbra is elérhető marad.

A Skype régebbi Windows Phone platformokra végzett fejlesztési fázisa ezzel a döntéssel viharos gyorsasággal ért véget, hiszen a program a nyilvános bétatesztelést követően csupán tavaly tavasszal vált elérhetővé a Windows Phone Marketplace-en. A Microsoft ezt megelőzően hosszú ideig adós maradt a saját mobilos operációs rendszerére fejlesztett Skype kiadásával, míg végül a 2012-es Mobile World Congress idejére készült csak el olyan formában az app, hogy ki lehetett adni belőle egy tesztverziót.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A döntést a blogbejegyzés szerint elsősorban az indokolta, hogy a Windows Phone-os Skype-felhasználók túlnyomó többsége eleve az operációs rendszer legújabb verzióját futtató okostelefonnal rendelkezik,  cég ezért elsősorban arra próbál koncentrálni, hogy ezeknek a felhasználóknak a lehető legjobb élményt nyújtsa. A fejlesztés leállítása értelemszerűen nem csak a további hibajavító-kiadások elmaradását jelenti, hanem azt is, hogy a Skype jövőbeni, vagy egyes, már most elérhető funkciói (pl. videoüzenet) soha nem lesznek elérhetők a régi platformra.

A Microsoft egyszersmind azt is világossá tette a hétvégi bejelentésben, hogy a régebbi Skype-kiadás támogatásával gyakorlatilag semmilyen formában nem kíván foglalkozni, legalábbis erre utal, hogy a cég nemes egyszerűséggel a Skype fórum WIndows Phone szekciójába irányítja azokat a felhasználókat, akiknek a jövőben bármilyen problémájuk adódik az alkalmazás működése során.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról