Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 10. 11:16

Szóbeli fizetés a PayPaltől

A PayPal jó ideje igyekszik megkönnyíteni a bolti fizetést, legújabb készülékével is ezt tűzte ki célul. A Beacon névre keresztelt eszköz érzékeli az üzletekbe betérők, PayPal alkalmazással felszerelt okostelefonjait, így mire a kasszához érnek, elég szóban megerősíteni a vásárlást.

Nem kell többé a pénztárcában kutatni, de még az okostelefont sem kell elővenni a fizetéshez a PayPal új Beacon készülékével. Az USB-sticket egy energiaforráshoz csatlakoztatva, az Bluetooth LE kapcsolaton keresztül érzékeli, ha az adott boltba betérő vásárlók telefonján megtalálható a PayPal alkalmazás, majd továbbítja annak adatait az üzlet kompatibilis termináljának. A Beacon jelenleg az Erply, Leaf, Leapset, Micros, NCR, ShopKeep és a Vend rendszerekkel működik. A kis eszköz nem követi nyomon az üzletben nézelődőket, az üzlet terminálján egyszerűen megjelenik a vendég fényképe, a fizetéshez pedig csak szóbeli engedélyre van szükség.

Akinek a koncepció egyelőre ijesztő lenne, annak természetesen van lehetősége telefonon is megerősíteni a tranzakciót, továbbá beállítható, mely üzletek regisztrálhatják őket belépéskor. A rendszert jövő év elején kezdik alkalmazni, a vállalat azonban száz fejlesztőnek korábban elérhetővé teszi a készüléket és a hozzá tartozó API-t. A PayPal számos lehetőséget lát az egyszerűsített fizetési rendszerben, például egy a technológiával felszerelt étterembe betérve a telefon automatikusan leadhatja a rendelést a kedvenc menünkre.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vállalattól korábban is láttunk szokatlan fizetési megoldásokat, ilyen volt a fenti elgondoláshoz hasonló, profilképes fizetés, mikor a vásárló az alkalmazáson keresztül bejelentkezik az adott üzletbe, majd távozáskor a pénztárnál megjelenő arcképére bökve végzi el a tranzakciót. A Beacon gyakorlatilag ezt a módszert egyszerűsíti tovább. Érdekes kezdeményezés a PayPal Here is, amit tavaly mutattak be. A Here egy okostelefonhoz csatlakoztatható olcsó kártyaolvasót takar, aminek segítségével egy komplett pénztárgép, illetve számlázási rendszer hozható létre, és idén nyártól már Európában, egészen pontosan az Egyesült Királyságban is találkozhatunk vele.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról