Szerző: Gálffy Csaba

2013. január 9. 15:36

Két hónap múlva áll le a Live Messenger

A Microsoft ma bejelentette, hogy március 15-én áll le a Live Messenger szolgáltatás, a felhasználókat egységesen a Skype rendszerére migrálják át.

Elkezdte több, mint százmillió Messenger-felhasználóját emailben értesíteni a Microsoft a két hónap múlva, március 15-én esedékes változásokról. Eszerint a meglévő kliensalkalmazást a határidőn visszavonultatják, a szolgáltatás igénybevételére ezután csak a Skype kliensből nyílik lehetőség. A Microsoft korábban 2013 első negyedévét határozta meg az átállás időpontjaként, a bejelentés szerint tudják tartani saját határidejüket.

A kiküldött email részletesen leírja az átállás lépcsőfokait és hatását a felhasználóra. Eszerint március 15-ig minden működik a megszokott módon, a szolgáltatásba be lehet jelentkezni az asztali Live Messenger és a Skype klienssel is, március 15-e után azonban csak a Skype-ot engedi be a rendszer. A Live Messenger felhasználókat már most folyamatosan figyelmezteti az alkalmazás a frissítésre, a határidő lejártát követően pedig a bejelentkezni próbálókat automatikusan a Skype telepítése felé irányítja a kliens. A mobil Live Messenger esetében kissé felemás a helyzet, iOS, Android és Windows Phone 8 esetében a Messenger az asztali verzióhoz hasonlóan megszűnik működni, a Microsoft a Skype letöltését javasolja. A három platformon kívül, ahol nincs friss Skype-kliens, a Live Messenger alkalmazások még egy ideig működni fognak - pontos határidőt a Microsoft nem szabott meg.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Live Messenger leállítása és a felhasználók Skype felé terelésének számos oka volt a Microsoft szerint. A Microsoft Inside Windows Live blogján szereplő bejegyzés a döntés okai közt említi, hogy a Skype jobb felhasználói élményt és szélesebb hálózatot biztosít mint a Windows Live Messenger, emellett a Skype kliens több platformon is régóta használt, népszerűbb alkalmazásnak számít mint a Microsoft saját fejlesztésű alkalmazása. A blogon szereplő információk szerint a Microsoft igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a WIndows Live Messengerhez szokott felhasználók könnyedén áttérhessenek a Skype használatára.

A Windows Live Messenger számára ezzel egy több mint 12 éves életpálya érhet véget: a Microsoft 1999-ben adta ki a program első verzióját, akkor még MSN Messenger néven, a Windows Live Messenger nevet 2005-ben vette fel az alkalmazás. A platformra fejlesztett alkalmazás a Windows XP-től kezdődően az összes Windows-verzióval együttműködik, emellett az Androidot leszámítva mindegyik nagyobb mobilplatformon elérhető a kliensszoftver. A Windows Live Messenger felhasználók továbbá a Microsoft konzolgépén, az Xbox 360-on keresztül is chatelhetnek a játékgépre fejlesztett alkalmazáson keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról