:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 17. 10:00

Vállalati flash tárolásban utazó céget vett az IBM

Megvásárolja a memóriaalapú tárolókat gyártó Texas Memory vállalatot az IBM. A tegnap bejelentett ügylet a következő hónapok során zárul le, a vételár nem nyilvános - néhány százmillió dollár cserélhetett gazdát mindössze.

Az IBM is erősíteni kívánja piaci pozícióit és kompetenciáját a memóriaalapú adattárolás területén, amely a közeljövőben nagy robbanás előtt áll: a Nagy Kék által citált IDC-előrejelzés szerint 2016-ban mintegy 3 exabájt, azaz 3 millió terabájt memóriaalapú tárolót fognak leszállítani a gyártók a vállalati ügyfelek számára.

A Texas Memory Systems (TMS) az iparág nagy öregjei közé tartozik, 1978-ban alapították. A vállalat a kezdetektől fogva memóriaalapú adattárolókat fejlesztett és kínált a legnagyobb teljesítményt megfizetni hajlandó vállalati felhasználók számára, a megrendelői közé tartozik  az amerikai kormányzat és hadsereg, számos pénzügyi intézet, e-kereskedelmi, valamint távközlési szolgáltató. A vállalat az évek során sem tudott igazán naggyá válni, bár 35 országban vannak ügyfelei, továbbra is magánkézben van és mindössze 100 alkalmazottat foglalkoztat houstoni főhadiszállásán.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

"A TMS technológiája már bizonyított és az ügyfelektől is jó visszajelzéseket kaptunk" - mondta az IBM System Storage üzletág vezetője, Robert Cancilla. A cég legismertebb terméke a RamSan család, amely egy évtizede mutatkozott be. A RamSan termékek - nevükből is kikövetkeztethető - rackbe szerelhető memóriaalapú tárolók, amelyek FC interfészen csatlakoznak a vállalati tárolóhálózatra, kapacitásuk egészen 140 terabájtig terjed. A kínálatban flash- és DRAM-alapú modellek is megtalálhatók, újabban a családban PCIe felületű kártyák is megjelentek, emellett kimondottan Oracle- és SQL Server-specifikus megoldásokat is árul a TMS.

A Nagy Kék ígérete szerint a Texas Memory termékek fejlesztése a jövőben is halad tovább, illetve a technológiát  beilleszti saját szervereibe, tárolóiba, PureSystems integrált rendszereibe és szoftvereibe is. "Az IBM érti a szilárdtest technológia hatásait a tároló- és szerverinfrastruktúrákra és amint az akvizíció lezárul, alig várjuk hogy a technológiának továbbfejlesszük. Az IBM globális elérésével a mérnöki csapatunk és a termékvonalunk várhatóan sokkal gyorsabban bővül mint korábban" - mondta a felvásárlás kapcsán Holly Frost, a TMS alapítója és elnök-vezérigazgatója.

Az IBM ezzel az akvizícióval több legyet is ütött egy csapásra: házon belül tudhat egy vállalati SSD-ben mindenki másnál nagyobb tapasztalattal rendelkező céget és annak fejlesztőcsapatát, amely révén távol tarthatja saját vevőkörétől az olyan feltörekvő, flash technológiára koncentráló cégeket mint a Violin és Fusion-io. Számos RamSan-felhasználó működteti memórialapú tárolóját IBM SVC mögött, így az IBM-nek már vannak integrációs tapasztalatai is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.