Szerző: Koi Tamás

2012. március 12. 13:48

Európában hasznavehetetlen az új iPad LTE-képessége

Nem fogják tudni használni az új iPad egyik ütőkártyáját az európai vásárlók: az Apple tabletje kizárólag az amerikai szolgáltatók LTE-hálózatával lesz kompatibilis.

Az elmúlt napok találgatásainak vetett véget az Apple a hétvégén azzal, hogy közzétette weboldalán az új iPadbe épített rádiós interfész specifikációit. Amint azt korábban megírtuk, az új iPad egyes változatai a Wi-Fi mellett immár LTE-alapú mobilhálózatokkal is kompatibilisek lesznek, a bejelentés után azonban nyitva maradt a kérdés, hogy vajon ezt a képességet milyen szolgáltatók ügyfelei tudják kihasználni.

Az új iPad angol termékoldalára felkerült friss információk szerint a tablet mobilnet-modemmel is ellátott változatai a 700 és a 2100 MHz-es frekvenciasávban képesek adatot forgalmazni LTE-technológiával - mindez azt jelenti, hogy a tabletet csak az észak-amerikai LTE-hálózatokkal lehet majd teljes mértékben kihasználni. Abban az esetben, ha a készülék nem talál kompatibilis LTE-jelet, a rendelkezésre álló leggyorsabb 3G-s technológiával kommunikál, ezen a téren azonban már nem kell kompromisszumokat kötniük az európai vásárlóknak.

Az új generációs Apple-tablet a közre adott specifikációk értelmében HsxPA, illetve DC-HSPA+ technológiával képes forgalmazni a 850, 900, 1900 és 2100 MHz-es frekvenciasávban, vagyis az elméleti maximális letöltési sávszélesség elérheti a 42 Mbps-t is, az arra alkalmas hálózatokon. Jelenleg mindhárom magyarországi mobilszolgáltató 3G-s hálózatán működik ez a technológia, a legkiterjedtebb DC-HSPA+ lefedettsége ma a Telenornak van.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Bár a magyar T-Mobile januártól éles üzemben is nyújt LTE-szolgáltatást, mivel a rendszer az 1800 MHz-es sávban működik, ezért a magenta szolgáltató hálózatán hasznavehetetlen az új iPad egyik legfontosabb megkülönböztető képessége. Sok változásra a jövőben sincs remény, hiszen az európai LTE-szolgáltatások számára a 800 MHz-es digitális hozadék sáv, illetve a 2,6 GHz-es frekvenciatartomány lett kijelölve, emellett néhány szolgáltató elvétve alkalmaz 1800 MHz-es LTE-állomásokat a magyar T-Mobile-hoz hasonlóan.

A T-Mobile hivatalosan is megerősítette, hogy az eszköz kizárólag DC-HSPA+ technológiával üzemel a hálózatán. Az új iPad március 26-án kerül a magyarországi boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.