Szerző: Koi Tamás

2011. december 29. 13:33

Meglepően jól fogy a Samsung Galaxy Note

Meglepően kedvező fogadtatásra lelt a Samsung kínálatában alig pár hónapja megjelent Galaxy Note, mellyel a koreai cég egy a tabletek és az okostelefonok közé illeszkedő, kategóriateremtő terméket kívánt létrehozni.

Jól fogy a Samsung idén ősszel piacra dobott okostelefon-tablet eszköze, a Galaxy Note. A koreai gyártó mobilos termékkínálatába illeszkedő kütyüre okostelefonként és tabletként egyaránt lehet tekinteni, a cég nem titkoltan egy új, ugyanakkor nem minden előzmények nélküli kategóriát kívánt megteremteni az eszköz piacra dobásával.

A vállalat ma hivatalosan is bejelentette, jól halad a terve megvalósításában, a cég ugyanis a termék megjelenést követő két hónapon belül egymillió készüléket szállított le világszerte. Bár a szállítási mennyiségből nem feltétlenül lehet messzemenő következtetéseket levonni a tényleges értékesítési adatokra vonatkozóan, a Samsung egyértelmű sikerként tekint az adatokra, hozzátéve, hogy a Galaxy Note az Egyesült Államokban hivatalosan még piacra sem került, az ottani bevezetést követően tovább javulhatnak a számok.

A Galaxy Note igazi különlegessége az 5,3 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású kijelző, amely messze túlnövi a a legnagyobb okostelefonok méretét is, felbontása révén pedig a  jól használható marad: az újságok olvasásához például sokszor nem kell belenagyítani a weboldalakba, egyszerre sok információ jeleníthető meg. Az AMOLED technológiának hála a betekintési szögek rendkívül nagyok - bár a Samsung által emlegetett teljes, 180 fokos szöget azért nem érik el.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A telefon-tablet a Samsung ma általános 1,4 GHz-es, kétmagos Exynos processzorára épül, míg az internetelérésről az integrált HSPA+ és LTE-kompatbilis baseband-egység gondoskodik. A megfelelő grafikus sebességért az ARM-tól licencelt Mali 400MP GPU felel, ez dolgozik a gyártó Galaxy S II termékében is. A készülék életben tartásáért egy hatalmas, 2500 mAh-s akku felel, a Note így hosszú, akár egész napos folyamatos nyúzást is képes elviselni.

A Galaxy Note-hoz hasonló koncepcióba a Dellnek egyszer már beletört a bicskája: a Streak 5 márkanevű, 5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott telefon-tablet készülék tavaly nyáron került piacra, az eladások végül olyan siralmasan alakultak, hogy az amerikai vállalat áprilisban leállította a készülék gyártását. A Dell a jelek szerint a nagyobb méretű eszközökkel és a kisebb okostelefonokkal sem boldogul, a 7 hüvelykes Streak gyártása éppen december elején állt le, a Venue okostelefon-család pedig piaci viszonylatban értelmezhetetlen eladásokat produkál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról