Szerző: Koi Tamás

2011. november 23. 10:28

Decemberben indul itthon az Interaktív Sat TV

December 1-től a Magyar Telekom az országban elsőként elindítja hibrid megoldású tévészolgáltatását, mely két technológiát, a műholdas műsorszórást és az IPTV-t ötvözi.

A Magyar Telekom ma közölte, T-Home márkanevű termékportfóliójába december 1-től új tévészolgáltatás kerül: az Interaktív Sat TV a műholdas műsorszórás és az itthon 2006 óta elérhető IPTV elegye lesz. A szolgáltatás Magyarországon egyedülálló, külföldön azonban van már hasonló próbálkozásra példa: a Deutsche Telekom éppen szeptember elsején indított útjára a hasonló elvet követő Entertain Sat nevű szolgáltatását.

Ahogy arról a HWSW korábban beszámolt, az Interaktív Sat TV a T-Home kínálatában évek óta megjelent Sat TV és IPTV szolgáltatásainak kereszteződéséből jött létre, célja pedig, hogy a két platform előnyeit ötvözze egy hatékony, több interaktív funkciót kínáló műsorközvetítő közegben. Az új rendszer segítségével a társaság olyan ügyfelek számára is tudja kínálni az interaktivitást nyújtó platformot, akik eddig az IPTV műszaki korlátai miatt nem tudták igénybe venni a prémium tévés szolgáltatást.

Az IPTV-hez hasonló kényelmi funkciókat biztosító műholdas tévé előfizetői számára igazi újdonság, hogy Archív TV kínálatból is válogathatnak: a szolgáltatásban lévő csatornák meghatározott tartalmai 72 órán belül műsorszámonként, vagy előfizetéses konstrukcióban utólag is megtekinthetők. Mindezek – valamint természetesen az elektronikus műsorújság (EPG), a felvétel, a megállítás, a gyerekzár, a kép a képben, a keresés és az [origo] funkciók – mellett hamarosan a Sony Pictures filmjeivel kibővített Videotéka (VoD), valamint a népszerű YouTube internetes felület is elérhetők lesznek.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltatás igénybevételéhez – a hagyományos Sat TV szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül – speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum 1 Mbit/sec garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások ugyanis a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

A 2011. december 1-jén induló Interaktív Sat TV programkínálata alapvetően nem különbözik majd a jelenlegi Sat TV kínálattól, de értelemszerűen valamivel drágább lesz annál: a 19 csatornát tartalmazó Alap csomag havi díja 1900 forint, két év hűségvállalás esetén, ha az ügyfél a telefon- és internetszolgáltatást is a Magyar Telekomtól rendeli meg. A telepítési díjat hűségvállalás esetén elengedi a szolgáltató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról