Szerző: Koi Tamás

2011. november 15. 14:03

Ráfekszik az adatra a Vodafone

Új mobilinternetes tarifákkal és tarifaopciókkal egészítette ki kínálatát a Vodafone Magyarország. A cégnél is megjelennek a sebesség alapján szegmentált díjcsomagok, a többinek valójában csak a neve változik meg.

Mától átalakítja gyakorlatilag teljes mobilnetes portfólióját a Vodafone Magyarország. A cég kínálatába kerülő új ajánlatok közül három díjcsomag számít igazi újdonságnak - ezek a szolgáltató kínálatának első olyan mobilnet-tarifái, melyek a benne foglalt adatmennyiség mellett az elérhető sávszélesség szerint szegmentálnak. A Vodafone emellett mostantól lehetőséget ad arra, hogy a Matrix tarifacsomag-család tagjainál az ügyfelek a benne foglalt adatmennyiséget több eszközön, azaz több SIM-en használják fel. Ilyen konstrukcióban kínálja egyébként a T-Mobile hónapok óta a DuoNet SIM-eket.

Gyors, gyorsabb, leggyorsabb

A sebességszegmentációs csomagokat az USB-s modemeket és hasonló eszközöket használó felhasználóknak ajánlja a Vodafone. A nemes egyszerűséggel csak MobilNet 7, 14 és 21 névvel ellátott tarifák esetén a névben szereplő szám az adott díjcsomaggal maximálisan elérhető elméleti sávszélességet (Mbps-ben mérve) takarja, a díjcsomagokban foglalt adatmennyiség 2, 4 és 6 gigabájt - ezt a szolgáltató január 31-ig megduplázza. A csomagok havi díja 2600, 3900 és 4900 forint (ebből szintén kedvezményt nyújt a Vodafone január végéig).

A szolgáltató által kiadott sajtóközleményben nem szerepel ugyanakkor olyan információ, hogy az adott sávszélesség-határokat mely területeken lehet elérni, és a cég egyelőre nem is kommunikálta azzal kapcsolatos terveit, hogy például milyen ütemben és mértékben kívánja bevezetni a 21 Mbps elméleti letöltési sebességet biztosító HSPA+ technológiát. A szolgáltató ugyanakkor a tavasszal tartott, a hálózatmodernizáció részleteit ismertető sajtótájékoztatón közölte, a teljes 3G-s lefedettségi területen elérhető lesz minimum a 14 Mbps elméleti letöltési sávszélességet biztosító HSUPA-technológia.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Vodafone a netbookokhoz és tabletekhez kínált mobilnet-tarifáit is egyszerűsíti, egységesíti, így a Netbook és Tablet díjcsomagok is éppúgy sebesség alapján szegmentálnak majd, mint a MobilNet tarifák, ráadásul a benne foglalt adatforgalom is ugyanannyi, az árak azonban jelentősen eltérnek. A szolgáltató a három különböző sebességszintű tarifát 5900, 7900 és 8900 forintért adja - vagyis a Netbook és Tablet díjcsomagok az operátor árképzése alapján azok számára jelenthetnek alternatívát, akik a Vodafone-tól vásárolják az eszközöket is.

Kicsikre is

November 15-től a mobilcég úgynevezett small screen, vagyis készülékekkel történő internetezéshez ajánlott mobilnet tarifaopciói is átalakulnak, igaz, itt elsősorban névváltoztatásról van szó. A ZsebNet 100 például a MobilWeb Hobbi helyébe lép, ugyanannyi adatforgalmat (100 MB) biztosítva ugyanannyi pénzért (1000 forint) cserébe. Újdonság ugyanakkor, hogy a szolgáltató 1 év hüségvállalás esetén kedvezményt ad a díjból. A MobilWeb Profit mostantól ZsebNet 500-nak hívják, emellett elérhető egy 1 GB adatforgalmi limitet biztosító csomag is havi 2500 forintért (vagy 1 év hűség esetén 2000 forintért).

A felsorolt mobilnet-tarifákhoz és opciók mindegyikéhez kiegészítő adatforgalmi limit vásárolható egy erre a célra létrehozott weboldalon, a netinfo.vodafone.hu-n.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.