Szerző: Koi Tamás

2011. november 11. 10:59

Újabb távközlési céget vásárol fel a UPC

Tovább folytatja akvizíciós stratégiáját a UPC Magyarország Kft. A cég a HWSW értesülései szerint októberben vételi megállapodást írt alá a RubiCom Zrt.-vel, melynek következtében a UPC ügyfélállománya több tízezer szerződött előfizetővel bővülhet.

A HWSW birtokába jutott információk szerint újabb távközlési szolgáltatót vásárol fel a UPC Magyarország. A cég októberben kötött megállapodást az ország nyolcadik legnagyobb kábeltársaságával, a RubiCom telefon-, kábeltelevízió-, és internetszolgáltató Zrt.-vel a cég teljes ügyfélállományának és infrastruktúrájának felvásárlásáról. Az akvizíció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után, jövő tavasszal zárulhat. Az üzlet anyagi részletei egyelőre nem nyilvánosak.

Százezer potenciális ügyfél

A száz százalékban magyar tulajdonban álló RubiCom Zrt. 2004-ben jött létre, és megalakulása óta nyújt kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásokat leginkább lakossági ügyfelek számára. A cég a fővároson kívül több mint 90 településen van jelen szolgáltatásaival, melyet jelenleg nagyjából 40 ezer háztartásban használnak, a teljes lefedettség eléri a százezer háztartást. A szolgáltatási területek közé tartozik többek közt Budapest III. kerületének egy jelentős része, a XI. kerületi Gazdagrét, valamint Cegléd, Dunakeszi, Fót, Mogyoród és Vác bizonyos körzetei.

A UPC Magyarország a fenti települések egy részén már jelen van, mióta az Inviteltől felvásárolta a FiberNet egykori ügyfélbázisának egy részét. Azok az egykori FiberNet/DunaWeb előfizetők, akik a UPC-hez kerültek, a cég teljes szolgáltatáskínálatát elérhetik, beleértve a 120 Mbps elméleti letöltési sebességet nyújtó Fiber Power márkanevű csomagokat. A UPC a FiberNet részleges akvizíciója révén többek közt Gödöllőt, Budaörsöt, Csongrádot, Délegyházát és Szentendrét látja el szolgáltatásával.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hálózat műszaki felmérését követően vélhetően hasonló ajánlatokat kapnak majd a mostani RubiCom előfizetők is, így a UPC a legtöbb átvett településen nagy sávszélességű internetet és fejlett digitális tévés szolgáltatást fog kínálni az ügyfeleknek, telefonszolgáltatás mellett, akár egybecsomagolt ajánlatokkal. A RubiCom jelenlegi internetes ügyfelei a tranzakcióval kifejezetten jól járhatnak, hiszen ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért várhatóan sokkal gyorsabb szolgáltatást használhatnak a jövőben: ma egy 16 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sebességet nyújtó díjcsomagért 8670 forintot kell fizetnie egy ügyfélnek, ugyanennyi pénzért egy UPC-előfizető már 120 megabites letöltési sávszélességű Fiber Power csomagot kap.

Nem ma kezdték

A FiberNet ügyletet megelőzően a UPC korábbi legnagyobb akvizíciója a többfokozatú, 1999-ben kezdődött, 2008-ban a teljes egyesüléssel lezárult Monortel üzlet, mellyel a szolgáltató hozzájutott a Pest megye délkeleti részén, 43 települést lefedő, 29-es hívószámú primer körzethez. A 29-es körzet jellegzetessége, hogy a UPC a legtöbb településen máig csak az elavult, xDSL-technológiával nyújt internetszolgáltatást, a kábeles Fiber Power csomagok bevezetése hosszú ideje húzódik a térségben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról