Szerző: Koi Tamás

2011. július 13. 15:16

A Nokia is kísérletezik a kiterjesztett valósággal

Immár a Nokia is rendelkezik olyan, saját fejlesztésű alkalmazással, mely a kamerától kapott kép, a telefonba épített iránytű és a GPS-adatok értékelésével segíti a tájékozódásban.

A Nokia Beta Labs fejlesztőcsapat által készített, Symbian^3 eszközökkel kompatibilis Live View alkalmazás az Ovi Térképeket egészíti egy új funkcióval, melyhez hasonlót elsőként a Wikitude World Browser kínált többek közt Symbian platformra is. Az augmented reality, vagy magyarul kiterjesztett valóságnak nevezett funkció egyesíti a mobilba épített kamera, iránytű és a GPS-modul tudását.

A Live View a Wikitude-hoz, vagy éppen az ugyanezt a funkciót ellátó Layarhoz hasonlóan működik, azaz a felhasználó a mobiltelefonját kameraként használva pásztázhatja a környezetét, az adatbázisban szereplő, beazonosított POI-k pedig valós időben jelennek meg a telefon kijelzőjén. Ezzel a funkcióval sokkal egyszerűbbé és élvezetesebbé válhat a térképen jelzett helyek beazonosítása, valamint úgy általában véve a tájékozódás, különösen a nagyvárosokban.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Ovi Térképek térképszoftverrel történő integráció révén a felhasználó a mobil kijelzőjén látott hely ikonjára bökve részletesebb információt kaphat a helyről, a helyet pedig tetszése szerint kezelheti a térképalkalmazásban, azaz egyebek mellett elmentheti a kedvencek közé, vagy útvonaltervet is készíthet hozzá.

A Nokia Live View 1.0-s nyílt bétája a Beta Labs oldalon keresztül érhető el. A teszt kapcsán fontos kiemelni, hogy a program csak Nokia N8, C7 és E7 típusú készülékekkel működnek garantáltan együtt, ugyanakkor a Nokia C6-01 és X7 modellekkel is használható, igaz, itt a teljes körű kompatibilitás nem garantált.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról