Szerző: Dojcsák Dániel

2011. június 29. 16:01

iWiW: Eljött a végjáték

Tavaly a Facebook befogta az iWiW-et, idén a magyar közösségi oldal népszerűsége és látogatottsága látványos hanyatlásnak indult, amire a tulajdonos [origo] kétségbeesett akciókkal próbál reagálni.

Mindenki nyerhet, aki csinál valamit

Az iWiW díjazza az aktivitást - szól a közösségi oldal legújabb sajtóközleménye. A megmaradt felhasználók felrázására egy olyan kampány indult el, ahol az oldalon véghezvitt aktivitásokért az felhasználók értékes ajándékokat nyerhetnek. A motiváció minden felületen fontos tényező és, ahogyan korábban a Gamificationről szóló írásunkban is kifejtettük, az apró jutalmak, érmek, pontok sok esetben növelhetik az aktivitást, az érdeklődést. Ez esetben viszont már többről van szó, ugyanis az [origo] nyereményjátékká degradálja a közösségi oldal működését.

A felhasználók, amennyiben bármilyen alkalmazást használnak, üzenetet küldenek, írnak az üzenőfalra, megosztanak bármit, képet töltenek fel, kommentelnek, fórumot indítanak, eseményt hoznak létre, vagy csatlakoznak egyhez, esetleg klubot alakítanak vagy csatlakoznak hozzá, akkor értékes ajándékokkal gazdagodhatnak - és most nem plüssfigurákra, pólókra vagy matricákra kell gondolni, hanem valóban értékes wellness hétvégékre, nyaralásra, műszaki cikkekre. Ezzel az [origo] átminősítette a közösségi oldalt a kora délutáni műsorsávban futó betelefonálós játékok szintjére, ahol szintén az aktivitást díjazzák néhány szerencsés játékosnál.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A játékban való részvételhez egy valós névvel és fotóval regisztrált iWiW-fiók szükséges mindössze, illetve az, hogy az illető a hét minimum 3 napján a fenti felsorolásban szereplő tevékenységek közül legalább hármat elvégezzen. Mivel a listában gyakorlatilag minden szerepel, amit az iWiW-en tenni lehet, az idegen emberek profiljának nézegetését leszámítva, ezért gyakorlatilag mindenki, aki valóban használja a közösségi oldalt, esélyes lehet egy nyereményre.

Lefelé a lejtőn

Korábbi anyagunkban már részletesen bemutattuk az iWiW-ről rendelkezésre álló forgalmi statisztikákat, ez az elemzés továbbra is aktuális, a trendek nem változtak érdemben. Még mindig áll a jóslat, mely szerintt szeptember környékére az iWiW forgalma egy nagyon alacsony nyugvópontra áll be és csak bizonyos, részben elszigetelt közösségek és rétegek maradnak ott. Ez jelenthet még akkor is akár 300 ezer napi látogatót, de az iWiW aranykorának már vége.

A most bejelentett játék átmenetileg felpörgetheti az aktivitást, visszahúzhat felhasználókat, de egy webes szolgáltatás esetében már régen rossz, ha nem önmagáért járnak oda a felhasználók, hanem valamilyen felkínált előnyért. Előfordulhat, hogy sok felhasználó, aki már régen passzív az iWiW-en, most rájön arra, hogy a fejlesztések valóban jól sikerültek, a felület tényleg csinos lett, csak éppen azt is látni fogja, hogy a tömeg is eltűnt, így a mesterséges akciók nélkül nem lesz miért aktivizálnia magát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.