Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 20. 09:47

Három részre szedték a Novellt

A héten megtörtént a Novell három részre szabdalása, amelyet az új tulajdonos, az Attachmate már korábban felvázolt. A Novellnél a csoportmunkát támogató megoldások és a végpontmenedzsment-szoftverek maradtak.

Néhány héttel a Novell felvásárlásának lezárása után  meg is történt a vállalat három részre szabdalása. Az új tulajdonos, a Golden Gate Capital és Francisco Partners magántőkés társaságok kezében levő Attachmate Corporation két fő érdekeltsége az Attachmate, amely terminálemulációs szoftvereket fejleszt, emellett régi szoftverek támogatására szakosodott, valamint a felügyeleti megoldásokra szakosodott NetIQ. Az új struktúrában a Novell, a NetIQ és a SUSE különálló üzleti egységekké alakultak saját vezetéssel - a kinyilvánított cél, hogy minden üzleti egység a saját termékeire és céljaira tudjon koncentrálni, de a szeparáció az egyes részlegek eladásának első lépése is lehet.

Az új Novell a csoportmunka-termékekre, valamint a végpontmenedzsment-megoldásokra koncentrál, ennek értelmében a vállalathoz a régi Novell-portfólióból a NetWare-utód Open Enterprise Server, a GroupWise, a valós idejű együttműködést támogató, Google Wave-hez kísértetiesen hasonló Vibe, a File Management Suite, valamint a ZENworks termékcsalád került. A Novell büszkén jelentette be, hogy főhadiszállása visszakerült a Utah államban található Provóba, ahol a vállalatot 1979-ben alapították.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Attachmate tulajdonában levő NetIQ-ba olvadtak be a Novell rendszerfelügyeleti termékei és a biztonsági portfóliója. A houstoni központtal működő vállalat viszi tovább az Identity Managert, az Access Managert, a Privileged User Managert, a Sentinelt és a Sentinel Log Managert, valamint a PlateSpin termékeket, az Operations Centert és a Cloud Managert. A harmadik üzleti egység a vállalati Linuxra koncentráló SUSE, amelynek központját visszaköltöztette Németországba az új tulajdonos.

Mindhárom üzleti egység teljesen új vezetőséget kapott - a Novell és a SUSE esetében a fejlesztéseket irányító Dave Wilkes, illetve Ralf Flaxa korábban is a Novellnél dolgozott, a többiek vagy az Attachmate, vagy a NetIQ emberei, illetve újak a cégnél. A HWSW nem tudott hivatalos információt szerezni arról, a magyar Novellt hogyan érinti az átalakulás, de feltételezésünk szerint itthon továbbra is egy cég foglalkozik majd a Novell korábbi teljes portfóliójának értékesítésével és támogatásával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról