Szerző: Koi Tamás

2011. május 9. 16:22

Műsorújság alkalmazás már iPaden is

Az Apple táblagépeire is elkészült a T-Home és a T-Mobile saját, Műsorújság nevű alkalmazása, mely többek közt integrált távoli felvételprogramozási, valamint tévénézési lehetőséget biztosít.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy mostantól iPad tabletekre is elérhető a T-Mobile Műsorújság nevű többplatformos alkalmazás, mely egy a hagyományos online műsorfüzetnél összetettebb, felvételprogramozási funkciókat is kínáló megoldás. A szoftver bizonyos funkciói lényegében a webes T-Home Műsorújság mobilos megfelelőjének tekinthetők - az iPadre fejlesztett verzió lényegében csak a kezelőfelületét tekintve különbözik az iOS-platformra korábban megjelent változattól.

Az alkalmazás segítségével a T-Mobile ügyfelei így amellett, hogy több mint 150 televízió- és rádiócsatorna műsoráról kaphatnak információkat, képeket nézhetnek meg egyes műsorokról, valamint böngészhetnek a részletes műsoradatok között. Az értesítés funkció beállításával biztosíthatják, hogy ne maradjanak le kedvenc filmjükről, hiszen a műsor kezdete előtt 10 perccel értesítést kaphatnak mobilkészülékükre. A felhasználók kedvenc tévécsatornáikból listát is készíthetnek, és a tablet elforgatásával megtekinthetik a kiválasztott csatornák egy időben futó programjait, illetve tájékozódhatnak ezek esti műsorairól. A T-Mobile Műsorújság részletes keresési opciót is kínál, mellyel a filmek címe mellett az stábtagok (főszereplők, rendezők) neve is kereshető.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A program legnagyobb érdekessége mégsem maga a műsorújság-adatbázis, hanem az erre épülő felvételprogramozási rendszer, mely a T-Home IPTV szolgáltatására előfizető ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy a különböző műsorszámok felvételér előre programozottan beállítsák a mobilkészüléken. A felvételi beállítások - melyek vonatkozhatnak egy műsorszámra, vagy akár egy sorozat összes részére - az interneten keresztül szinkronizálódnak az IPTV beltéri egységgel.

A T-Mobile műsorújság - akárcsak más platformoknál - mobiltévézési lehetőséget is kínál, így a program menüjéből az arra alkalmas (3G-s modemmel ellátott) iPadeken elindítható a Mobil TV szolgáltatás, mellyel a Magyar Telekom két saját csatornáj (Ozone Network, Life Network) havi öt óra erejéig ingyen nézhető, ha pedig aktív Mobil TV előfizetés él az adott SIM-kártyán, a szolgáltatás teljes csatornakínálata rendelkezésre áll.

A T-Mobile Műsorújság iPadre elérhető az App Store-ból, az alkalmazás ára 0,79 euró.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról