Szerző: Koi Tamás

2011. január 28. 12:51

Leépíti csatornakínálatát a Hello HD

Jelentősen átalakítja csatornakínálatát hazánk legkisebb műholdas szolgáltatója, a Hello HD. A cég előfizetői februártól jóval kevesebb csatornát nézhetnek, ugyanannyi pénzért cserébe.

Több csatornát leépít, illetve néhány újat illeszt a portfólióba a Hello HD műholdas szolgáltató, mely 2008-as színre lépésekor leginkább bő programválasztékával (különösen a HD-s tartalmakat illetően) tűnt ki a többi szolgáltató közül. A vállalat az azóta eltelt időszakban nem tudott annyi előfizetőt szerezni, mellyel fenntarthatóan üzemeltethető a drága műholdas adástovábbítás - a cég hatalmas tartozást halmozott fel, aminek most először ihatják meg az előfizetők a levét.

A Hello HD Kft. január második felében a törvény által előírt kötelezettségei alapján az általános szerződési feltételek februári változására hívta fel a figyelmet. A cég közleménye szerint február 19-től jelentősen átrendeződik a csatornakiosztás - a legnépszerűbbnek számító alapcsomagban például nyolc csatornával lesz kevesebb, miközben a szolgáltatása ára változatlan marad. Ilyen esetekben az előfizetők jogkövetkezmények nélkül felmondhatják a szerződést, a szolgáltató szerint azonban erre semmi ok, idővel mindenki kompenzálva lesz.

Bővítés előtt leépítés?

A cég ügyfélszolgálatán így több előfizetőt is azzal igyekeznek megnyugtatni, hogy márciustól rendeződik a helyzet, és a februárban kikerült csatornák közül több visszakerülhet a választékba, valamint új tartalom is megjelenik a platformon. Az alap díjcsomagból egyébként olyan adók kerülnek ki február 19-től, mint az AXN, a Film+ vagy a Sport 2, de gyerekcsatorna és természetcsatorna is eltűnik a repertoárból. Az ügyfelek körében a legnagyobb felháborodást keltő döntés, hogy kikerült a választékból az MTV Networks összes adója, valamint a Comedy Central.


Az ár változatlan, a választék csökken

A műholdas szolgáltatás kínálatában az SD-s tartalmak mellett több HD-s csatorna is szerepel, ezeket is érinti a februári átrendezés. A havi kétezer forintba kerülő HD1 csomagból eltűnik a National Geographic HD és a Discovery HD, bekerül viszont a Eurosport HD. A választékból a lista tanúsága szerint február 19-től hiányozni fog az HBO HD is - a teljes csatornaválaszték összességében 43 adóról 38 adóra csökken majd.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A csatornakínálat átalakítása mögött a hivatalos változat szerint műszaki okok állnak, ezzel együtt nem elképzelhetetlen az sem, hogy anyagi okokból kénytelen lemondani egy transzponderről a Hello HD. Az utóbbi eset valószínűségét növeli, hogy a szolgáltató az évek során hatalmas tartozást halmozott fel a műholdat üzemeltető társaságnál, a Eutelsatnál, a vállalat pedig most juthatott el oda, hogy korlátozza a Hello HD-nek biztosított műholdas kapacitást.

Fenntarthatatlan rendszer

A Hello HD műholdas szolgáltatás üzemeltetését az eredeti tulajdonostól, a HD Platform Kft.-től tavaly vette át a Hello HD Kft. - ugyanez a társaság vásárolta fel tavaly tavasszal az Antenna Hungáriától a Budapest vételkörzetében mikorhullámú műsortovábbításra alapuló Antenna Digital szolgáltatás teljes ügyfélkörét. A Hello HD műholdas szolgáltatásnak az NMHH legfrissebb, tavaly novemberi gyorsjelentése szerint nagyjából 2500, az Antenna Digital szolgáltatásnak pedig 29,6 ezer előfizetője volt. Tavaly márciusban, amikor a két platform egy tulajdonoshoz került, a műholdas szolgáltatásnak 2300, a mikrós rendszernek 35,6 ezer előfizetője volt.

A Hello HD Kft. tavaly október óta csomagolt telekommunikációs szolgáltatásokat is kínál új és meglévő ügyfeleinek Hello Digital néven. A Hello Trio és Hello Duo csomagot a tévészolgáltatás mellett DSL-alapú vezetékes internetszolgáltatást, valamint telefonszolgáltatást nyújtanak egyszerre, ezek ugyanakkor a műholdas Hello HD ügyfeleknek nem, csupán a mikrós előfizetőknek érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról