Szerző: Koi Tamás

2010. december 23. 10:01

Új szolgáltatás a HWSW-n - mobilpiaci jelentések egy helyen

Egy hónap kísérleti üzemet követően december közepétől új szekcióval egészül ki a HWSW Média/telekom rovata, megjelennek a hatósági riportok alapján készült grafikonok, melyek alapján bárki gyors képet kaphat a hazai mobilpiac alakulásáról.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hónapról-hónapra elkészíti az általa felügyelt piacok gyorsjelentését, mely többnyire egy, a szolgáltatók önbevallására épülő, különféle sarokszámokat tartalmazó riport. A mobilhang-piac és a mobilinternet-piac havi változásait jelző statisztikákról, illetve azok értelmezéséről a HWSW eddig minden esetben külön cikkben számolt be, ezt követően azonban szakítunk az eddigi gyakorlattal, és csak a kiemelten fontos változásoknak szentelünk külön írást.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A hatóság által készített statisztikák alapján ettől függetlenül minden hónapban elkészítjük saját értékelő-grafikonunkat, melyeket összegyűjtve, a HWSW média & telekom rovat-aloldalon találhatnak meg olvasóink. Terveink szerint egyelőre három grafikon kerül a rovatoldalra, ebből kettő foglalkozik a mobilhang-piac alakulásával, egy pedig a mobilnetes eladások változását értékeli.

A baloldali hasábban elhelyezett doboz lapozható, így a piaci változások könnyebben nyomon követhetők. Fontos megjegyezni, hogy grafikonjainkban minden esetben az aktív előfizetések száma a kiindulási alap, leszámítva a mobilnet-piaci értékelést, ahol a teljes és az aktív előfizetői bázis egyaránt megjelenik a három hazai szolgáltatóra lebontva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról