Szerző: Dojcsák Dániel

2010. szeptember 24. 12:35

Felturbózza a Microsoft a webes Office-t

A Microsoft nem sokkal a publikus megjelenés után máris továbbfejlesztette az új Hotmail és az Office Web Apps felületeket. Az új funkciók a Yahoo és a Google hasonló szolgáltatásait választó felhasználók elcsábítására készültek.

Az új Hotmail-felületen belül a Live-szolgáltatások integrálása volt az egyik legnagyobb dobás, aminek keretén belül akár a Facebook- és akár a Twitter- üzenetfolyamok és a képek is bekerülhetnek. A mostani újítással immár a Facebook chat is elérhető a Hotmail felhasználóknak, a levelező pedig már SkyDrive-fiók nélkül is képes 25 megabájtos csatolmányok fogadására. Egy új könyvtárstruktúra is megjelent, ami az Outlookból már ismerős lehet, s a komplex postafiókok áttekinthetőségét segíti.

Pár hónappal ezelőtt a Microsoft szinte újra feltalálta a Hotmailt, s a Google levelezőjét több szempontból is felülmúló rendszert mutatott be, de tanulva a korábbi hibákból a cég nem engedte el a projekt kezét. Dick Craddock, a Windows Live Hotmail program menedzsere azt mondta, hogy nagyon sok időt és erőfeszítést fektettek az alapos tervezésbe a megjelenés előtt, de azt is felismerték, hogy bármilyen jó lett a rendszer, mindig van tovább. Ezért "csendben figyelnek és aktívan reagálnak" az igények és a lehetőségek változásaira. A frissítéssel együtt a SkyDrive fotómegosztás limitjei is növekedtek. Ezen túl a világ bármely részén lakó felhasználó megoszthat akár 10 gigabájtnyi képet is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Hotmail mellett a webes dokumentumkezelő is fejlődésen ment át. Egyrészt hét újabb országban vált elérhetővé a szolgáltatás, mégpedig Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Svájcban és Oroszországban. Másrészt engedélyezték az Exce- táblák és a PowerPoint-prezentációk HTML-beágyazását is külső weboldalakra, blogokba. Sőt, a webes Excelben lévő fájlok már okostelefonról is megtekinthetőek. Az e-mail csatolmányban küldött Office-dokumentumok pedig ezen túl megnézhetők bármely böngészőben, még akkor is, ha nincs a gépre telepítve Office. Ehhez a funkcióhoz a fent említett három szolgáltatás, a Hotmail, a SkyDrive és az Office Web Apps szoros integrációját kellett véghezvinni. Figyelemre méltó, hogy mostantól a Live-felhasználók képesek a címtárukat a LinkedIn adatbázissal is szinkronizálni, amit a konkurensei közül először kínál a Microsoft

A webes szolgáltatások piacán a verseny erősödni látszik, s anélkül, hogy az érintett cégek pontos számokat kommunikálnák, látható, hogy ádáz küzdelem folyik az internetező felhasználók százmillióinak figyelméért. Magyarországon ugyan az elavult helyi szolgáltatók vannak még mindig többségben, illetve a legnagyobb visszhangja a Google levelező és dokumentumkezelő szolgáltatásnak van, de a Microsoft sincs rossz helyzetben, hiszen mindössze az a feladata, hogy az "MSN", azaz Live Messenger felhasználói bázisából minél több embert győzzön meg a megújult Live-Hotmail-Office trió hasznosságáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról