Szerző: Koi Tamás

2010. július 20. 16:09

Új kényelmi funkciókkal egészül ki a T-Home műholdas tévéje

Rövidesen megújul a Magyar Telekom T-Home Sat TV márkanevű, műholdas műsorterjesztési szolgáltatása.

A kifejezetten tömegterméknek indult, 2008 decemberétől elérhető Sat TV a T-Home négy tévéplatformjából a legfiatalabb: a cég a műholdas szolgáltatás mellett analóg kábeltévét, digitális kábeltévét és IPTV-t kínál ügyfeleinek. A szolgáltató sajtóosztálya a HWSW-nek megerősítette, hogy a Sat TV képességeit a jövőben műsorrögzítési lehetőséggel egészítik ki, ezzel a műholdas platform közelebb kerül a prémium szolgáltatásként árult, interaktív funkciókkal felvértezett IPTV-hez.

A Magyar Telekom az IPTV platformhoz hasonlóan várhatóan kétfajta beltéri egységgel kínálja majd a Sat TV szolgáltatást az új és meglévő ügyfeleknek. Az alapfunkciókkal rendelkező beltéri egység mellett az IPTV-nél igényelhető úgynevezett "prémium opcióként" olyan berendezés, mely a beépített merevlemezére képes adásokat rögzíteni, illetve az élő adást is folyamatosan rögzíti, aminek köszönhetően a műsorfolyam bármikor megállítható, illetve bizonyos időre visszamenőleg visszatekerhető az adás.

Ezért a funkcióért ezer forint felárat kell fizetni az IPTV esetében, és a T-Home árképzését alapul véve vélhetően ugyanez lesz a felvevős beltéri szolgáltatási felára a műholdas tévénél is. A rendszer bővítése ugyanakkor nem kizárólag a beltéri egységeket érintheti, így szükség lehet az antennafej cseréjére, valamint plusz kábelezést is igényelhet a felvételre is alkalmas rendszer kiépítése. Így működik legalábbis a UPC Direct szolgáltatásának a PVR-funkciója is, amely havonta szintén ezer forintos felárért igényelhető a szolgáltatónál (egy beltéri egység esetén) - ez a rendszer már több mint két éve elérhető a UPC-ügyfelek számára.

A T-Home Sat TV bővítésének pontos menetrendjéről egyelőre nem árult el részleteket a szolgáltató, a HWSW kérdésére mindössze annyit közölt a cég, hogy a videorögzítési funkció a "közeljövőben" válik elérhetővé a platformon. A cég a szolgáltatás kibővítésével alighanem még nagyobb nyomást fog gyakorolni a vezeték nélküli műsorterjesztési piacon versengő riválisaira - a Sat TV előfizetők száma májusban meghaladta a 210 ezret, a rendszer a hasonló szolgáltatások közül indulása óta messze a legnagyobb növekedést volt képes felmutatni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról