Szerző: Koi Tamás

2010. május 21. 11:19

Sávszélességet emelt DSL-hálózatán az Invitel

A fejlesztések révén immár saját, primer szolgáltatási körzeteiben is megnövelte ADSL-csomagjainak sávszélességét az Invitel.

A távközlési szolgáltató ezzel lényegében egységesítette kínálatát tradicionális, illetve a Magyar Telekom szolgáltatási területein. Az Invitel május 17-én bevezetett, megújult portfóliójában a bruttó 2490 Ft-os bevezető árú, 1 Mbps sávszélességű, 1 GB-os forgalom korlátos ADSL csomag mellett 2 Mbps – 5 Mbps – 10 Mbps és 15 Mbps díjcsomagok is megjelentek. A meglévő ügyfeleknél nem emeli automatikusan a sávszélességet a szolgáltató, mely a váltás okát a lakosság internetezési szokásainak megváltozásával indokolta.

Lapunk kérdésére Fejes Tibor, az Invitel lakossági üzletágának vezetője elmondta, a régi csomagok az új konstrukciók bevezetésével sem kerülnek kivezetésre, vagy lezárásra, a meglévő előfizetők változatlan feltételek mellett (és változatlan áron) használhatják azokat. Ha a régi ügyfelek mégis igénybe szeretnék venni valamelyik új szolgáltatást, szerződésmódosítást kérhetnek a mindenkor érvényes feltételek szerint.

Azok az Invitel ügyfelek, akik a Magyar Telekom szolgáltatási területein laknak, már hónapokkal ezelőtt elérhették a fenti konstrukciókat, ráadásul többnyire olcsóbban is, mint a primer körzetekben élők. Míg például egy budapesti, ADSL előfizetéssel jelenleg nem rendelkező lakos telefonvonallal együtt havi 6150 forintot kell fizessen a 15 Mbps letöltési és 900 kbps feltöltési sebességű kapcsolatért, addig egy Szegeden élő előfizetőnek ugyanezért tízezer forintot kell fizetnie.

Fejes a HWSW-nek elmondta, a nagy sávszélességű csomagok bekötése előtt saját körzeteiben is vonalvizsgálatot végez az Invitel, ez alapján döntenek a létesítésről. ADSL vagy InviTV szolgáltatás megrendelése esetén az ügyfél számára 30 napos próbaidőszak áll rendelkezésére, amely alatt eldöntheti, hogy megfelelő-e a szolgáltatás vagy esetleg sebességet vált, és ha úgy határoz, akár el is állhat a szerződéstől. Ez utóbbi esetben nem kell a szerződési feltételek szerinti kötbért megfizetnie. A próbaidőszak nem ingyenes, csak a havi és az esetleges adatforgalmi díjat kell fizetni.

A cég primer körzeteiben nyújtott IP-alapú televíziós szolgáltatásának, az InviTV-nek a kínálatát egyelőre nem befolyásolja a sávszélesség-emelés. A szolgáltató a megnövelt sávszélességű kapcsolatoknál is változatlan feltételekkel nyújtja a tévészolgáltatást, Fejes ugyanakkor kérdésünkre elmondta, hogy a programkínálat a továbbfejlesztett infrastruktúrán még az idén bővülhet HD-adásokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról