Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 20. 10:52

A Symantec kezébe kerül a VeriSign internetbiztonsági üzletága

Alig egy nappal azután, hogy az ügyletről szóló pletykák szárnyra kaptak, a Symantec hivatalosan is bejelentette a VeriSign autentikációs részlegének felvásárlását.

A VeriSign autentikációs megoldásokat fejleszt biztonságos webeléréshez, például pénzintézetek és webáruházak számára, emellett a cég üzemeltet kettőt a világon megtalálható 13 root DNS-szerverből. A Symantec a biztonságos interneteléréssel kapcsolatos tevékenységet veszi meg, a DNS-szerverek működtetése és a domainnév-regisztráció továbbra is a VeriSignnál marad, a fő tevékenységgé válva. Az 1,28 milliárd dolláros vételárat készpénzben egyenlíti ki a világ legnagyobb IT-biztonsági cége. Az ügylet várhatóan szeptemberben zárul le.

A Symantec a VeriSign SSL-tanúsítványokkal foglalkozó üzletágát a nagyvállalati (behatolás)védelmi eszközökért felelős részlegébe olvasztja be, mondta el az ügylet kapcsán Francis deSouza, a Symantec Enterprise Security Group vezetője. Ezt követően a Symantec Protection Centerbe is be fog kerülni a tanúsítványok kezelésére szolgáló megoldás. Az internetezők online tranzakcióit védő VeriSign Identity Protection a Norton Identity Safe része lesz. A tranzakció során a VeriSign dolgozóinak kevesebb mint fele kerül át a Symantechez.

Szakértők szerint a Symantec részeként a VeriSign internetbiztonsági részlege sokkal nagyobbra nőhet mint önállóan, ugyanis a Symantec megfelelően nagy mérettel, ügyfélkörrel és fókusszal rendelkezik annak felfuttatására. \"Ha sikeres akarsz lenni ezen a piacon, szükséges van sok szolgáltatásra, platformra, nagy és növekedő disztribúciós csatornára, olyan dolgokra, amikkel a Symantec rendelkezik\" - monda a VeriSign elnök-vezérigazgatója, Mark McLaughlin.

Enrique Salem, a Symantec elnök-vezérigazgatója több mint egy évvel ezelőtt beszélt Mark McLaughlinnal az ügyletről, de a tárgyalások csak az utóbbi hónapokban pörögtek fel, amikor világossá vált, hogy a Symantec csak a VeriSign internetbiztonsági üzletágát veheti meg. A Symantecnek egyébként néhány héten belül ez a harmadik felvásárlása, a vállalat nemrégiben összesen 370 millió dollárért megszerezte a titkosítással foglalkozó PGP-t és a GuardianEdge-et.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról