:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 18. 09:37

Mától tesztelhető a webes Microsoft Office

A Microsoft elérhetővé tette az Office Web Applications technikai tesztváltozatát, amely a Word, az Excel és a PowerPoint online változatát tartalmazza, a OneNote később csatlakozik.

A Microsoft megkezdte az Office Web Applications nyilvános tesztelését, azonban egyelőre csak néhány tízezer szerencsés kiválasztott csatlakozhatott a technikai előzeteshez, amely egyelőre nem is funkciókész. A redmondi cég azoknak a felhasználóknak küldött meghívót az Office Web Applications előzeteséhez, akik rendszeresen használják a Windows Live SkyDrive szolgáltatását, vagyis az ingyenes online webtárhelyet.

Az Office Web Applications az irodai szoftvercsomag leggyakrabban használt komponenseinek, a Wordnek, az Excelnek, a PowerPointnak és a OneNote-nak a böngészőben futó változata. A webes alkalmazások felülete megszólalásig hasonlít a telepített szoftverekére és azok legtöbb funkcióját is tartalmazzák. A cél az, hogy a felhasználók ugyanúgy tudják kezelni a webes alkalmazásokat mint a telepített szoftvereket és hasonló képességeket kapjanak. Persze nem minden szolgáltatás lesz elérhető a böngészőből, a PowerPoint online változatában például nem lehet videót szerkeszteni.

\"\"

Egyelőre csak az Excel Web App és a PowerPoint Web App tesztelhető teljes mértékben, a Word Web App még csak dokumentumok megjelenítésére használható, szerkeszteni egyelőre nem lehet azokat, a OneNote Web App pedig csak később kerül be a tesztváltozatba.A vállalat a későbbiekben minden érdeklődő számára megnyitja az Office Web Applications tesztet, azonban egyelőre nem tudni, erre mikor kerülhet sor. A Microsoft oldalán jelentkezőket a cég értesíti, amikor a nyilvános béta elindul.

A technikai előzetes azonban már számos képességét megvillantja a végleges változatnak. Az Office Web Applications felhasználói a dokumentumokat ugyanúgy látják a weben mint a telepített alkalmazásokban és ugyanúgy szerkeszthetik őket, sőt akár többen is dolgozhatnak párhuzamosan ugyanazon a fájlon.

\"\"

Az Office Web Applications többféle módon lesz elérhető. Az Office-t mennyiségi konstrukcióban megvásárló vállalatok alkalmazottai számára természetesen használható lesz, de külön is elő lehet rá fizetni, emellett reklámokkal támogatott változatban bárki számára ingyen elérhető lesz. A webes Office használatához Internet Explorer 7 vagy 8, Firefox 3.5 vagy Safari 4 szükséges, de a Microsoft ígérete szerint egyes mobil böngészőkre is optimalizálja majd. Az Office Web Applications az Office 2010-zel együtt indul, várhatóan 2010 első felében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.