Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 9. 10:08

Fiataloknak szánja új okostelefonját a Palm

Új okostelefont jelentett be a Palm, a Pixi érkezésével egyszerre pedig a Pre árát is csökkentette a cég. A Pixi nem az üzletembereket, inkább a fiatal fogyasztókat célozza, a fejlett képességek helett elsősorban a testre szabhatóságra, önkifejezésre helyezi a hangsúlyt.

Az új okostelefon, a Pixi vékonyabb mint a Pre, de hosszabb annál, mivel a billentyűzet nem kihúzható, hanem a képernyő alatt kapott helyet. A Pixi a Prével együtt bemutatott webOS platformra épül, teljes QWERTY billentyűzetet tartalmaz, de a specifikációin is érezhető, nem üzletembereknek, inkább fiataloknak szánták. Az eszköz nem támogat Wi-Fi hálózatokat, videofelvételre is alkalmas kamerája csak 2 megapixeles, fixfókuszos, de vaku szerencsére tartozik hozzá. A 2,6 hüvelykes, 320x400 pixeles kapacitív érintőképernyővel ellátott telefon 8 gigabájt saját memóriával rendelkezik.

\"\"

Az új telefonhoz a vevők örömére a Palm egy webOS-en futó Facebook-alkalmazást is fejlesztett, valamint az operációs rendszert integrálta a Yahoo! szolgáltatásaival, valamint a LinkedIn közösségi hálózattal is. A készülékhez felárért egyedi hátlapok is vásárolhatók, amelyeket ismert tervezők alkottak. A hátlapok kompatibilisek a Préhez is kínált TouchStone vezeték nélküli töltővel.

Az új készülék érkezésével párhuzamosan a Palm csökkentette az alig pár hónapja piacra dobott Pre árát, amely két éves hűségnyilatkozattal 199 dollár helyett már csak 149 dollárba kerül. A Pixi az év végén jelenik meg, először csak az Egyesült Államokban, kizárólag a Sprint szolgáltatónál. A készülék árát nem hozta nyilvánosságra a cég, csupán annyit lehet tudni, hogy a Pixi olcsóbb lesz mint a Pre: a külföldi szaklapok 99 dollár körüli árcédulára tippelnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról