Szerző: Bodnár Ádám

2009. augusztus 17. 10:26

Az első androidos mobil Magyarországon

A Vodafone mától forgalmazza a HTC Herót, amely a Google Android operációs rendszerét futtatja. A telefonon debütál a HTC új fejlesztésű felhasználói interfésze, a Sense.

A világon elsőként a T-Mobile kínálatában jelent meg Google Android operációs rendszert futtató telefon, a G1, Magyarországon azonban elsőként a Vodafone kezdte meg egy androidos készülék forgalmazását. A szolgáltató közleménye szerint mától kapható üzleteiben a HTC Hero, amelyet Vodafone 200 Plus csomagban, két hónap díjmentes MobilWeb opcióval 99 ezer forintért lehet megvásárolni.

A HTC Hero egy 3,2 hüvelykes, 320x480 pixeles érintőképernyővel rendelkező okostelefon, amelyen az Android operációs rendszert pedig egy 528 MHz-es Qualcomm processzor futtatja 288 megabájt RAM társaságában. Az újdonság természetesen a modern okostelefonok teljes arzenálját felvonultatja, azaz a HSxPA-képes mobil Bluetooth- és WLAN-kapcsolatot egyaránt támogat, GPS-modul is kerül bele, emellett gyorsulásérzékelőt is tartalmaz, így a kijelzőn mindig a telefon tájolásának megfelelően jelennek meg a tartalmak. A Hero-val egy 5 megapixeles kamera segítségével készíthetők fotók, a fényképek a belső memória mellett microSD-kártyákra is menthetők.

\"\"

A tavasszal bemutatott Hero a HTC első telefonja, amely a vadonatúj Sense felhasználói interfészt futtatja. Az új kezelőfelület egyik legfontosabb újítása a kijelzőn elhelyezhető minialkalmazások (widgetek) bevezetése, ezzel együtt a kijelző teljes egyénre szabásának lehetősége. A Sense emellett képes arra is, hogy a névjegyzékben szereplő kapcsolatokhoz tartozó releváns információkat (fényképek, közösségi oldalakon található bejegyzések stb.) egy helyen megjelenítse. A vállalat ígérete szerint a jövőben további készülékeken is elérhető lesz a Sense.

A mobiltelefon menüjében egy trackball segítségével is lehet navigálni (ez nem volt jellemző a gyártó korábbi megoldásaira), emellett a készülék burkolata teflonbevonatot kapott, ami a gyártó szerint azt jelenti, hogy a Hero az átlagosnál könnyebben tisztítható, jobban ellenáll a szennyeződésnek ráadásul a tapintása is kellemes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról