Szerző: Koi Tamás

2009. július 17. 12:49

Jövő péntektől kapható itthon az iPhone 3G S?

Július 24-én, azaz jövő pénteken megjelenhet a magyarországi T-Mobile kínálatában az Apple iPhone 3G S -- állítja meg nem nevezett forrásra hivatkozva egy iPhone telefonokra szakosodott magyar weboldal.

Az iphone3gmobil.com nem hivatalos forrása szerint az iPhone 3G S-t jövő péntektől kezdik forgalmazni hazánkban, az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentés pedig jövő hétfőn várható. A weboldal egyelőre semmilyen részletet nem ismer a bevezetés körülményeiről, így nincs információ sem az árakról, sem pedig az esetleges \"nyitóbuliról\".

Az iPhone okostelefonok forgalmazása hivatalos, szolgáltatói támogatással tavaly augusztus 22-én kezdődött Magyarországon: az Apple magyarországi szerződött partnere, a T-Mobile ekkor kezdte el árulni -- eleinte korlátozott készlettel -- az iPhone 3G három változatát. Az értékesítés kezdetére hatalmas partit rendezett a szolgáltató, a fanatikusok pedig előrendelést adhattak le a telefonra, melyet a leggyorsabbak az értékesítés első napján, nulla órakor vehettek át.

A weboldal felhívja a figyelmet, hogy az Apple-re kifejezetten jellemző, hogy az új termékeket -- beleértve az iPhone-okat -- pénteki napon kezdi el forgalmazni régiótól függetlenül: a három eddigi iPhone kivétel nélkül pénteken került az üzletekbe (az első iPhone 2007. június 29-én, az iPhone 3G 2008. július 11-én, az iPhone 3G S pedig 2009. június 19-én, illetve tavaly augusztus 22. is péntekre esett). Az iPhone 3G forgalmazásának kezdetét tavaly augusztus 8-án jelentette be a magentaszínű szolgáltató, vagyis két héttel a bevezetés előtt vált nyilvánossá a dátum.

Lapunk többször is próbálta megtudni a T-Mobile-tól, hogy az új iPhone pontosan mikor érkezik meg hazánkba, a szolgáltató azonban rendre elzárkózott a nyilatkozattól, az Apple-lel kötött szigorú szerződési feltételekre hivatkozva. Az Apple sajtókapcsolatát ellátó ügynökség képviselője ugyanakkor korábban azt közölte a HWSW-vel, az iPhone-nal kapcsolatos információkról csak a T-Mobile jogosult nyilatkozni.

A T-Mobile mindössze annyit közölt a nyilvánossággal július 2-án, hogy az új iPhone júliusban megérkezik hozzánk, ez az információ ugyanakkor már az iPhone 3G S június eleji nemzetközi bemutatóján ismertté vált.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról