Szerző: Bányai György

2009. április 29. 14:40

A Seagate szállítja kimondottan adatmentésre szánt külső merevlemezét

A Seagate májusban már megkezdi Replica külső merevlemezének szállítását, melynek egyetlen funkciója a PC teljes, minden állományra kiterjedő mentése. A Replica két változatban jut el a fogyasztókhoz, 250 gigabájtos egygépes és 500 gigabájtos, több PC-t felügyelő változatban.

[HWSW] A Seagate májusban már megkezdi Replica külső merevlemezének szállítását, melynek egyetlen funkciója a PC teljes, minden állományra kiterjedő mentése. A Replica két változatban jut el a fogyasztókhoz, 250 gigabájtos egygépes és 500 gigabájtos, több PC-t felügyelő változatban.

A Seagate formás dobozban kínálja májustól a Replica névre hallgató külső merevlemezét, mely egy olyan külső tároló, melyre a számítógéppel, vagy számítógépekkel kapcsolatos, azok teljes fájltartalmát illető mentési feladatokat bízhatjuk. A Seagate Replica a meghajtógyártó állítása szerint önműködően konfigurálja magát, miután csatlakoztattuk az USB 2.0 porton keresztül. A felhasználónak semmit sem kell beállítania, a Replica mindent elvégez.


A Seagate a Replicát egyszerű feladatra tervezte, az eszköz a PC merevlemezén található adatok egészét lemásolja, operációs rendszerrel, programokkal, felhasználói dokumentumokkal együtt annak érdekében, hogy egy esetleges rendszerösszeomlást követően könnyűszerrel és 100 százalékosan lehessen a legutolsó működő állapotot visszaállítani. A Seagate Replica belsejében percenként 5400-at pörgő merevlemez van, a kisebb és a nagyobb változatban egyaránt.

A Seagate Replica Windows XP és Windows Vista operációs rendszerek alatt egyaránt használható, az egygépes 250 gigabájtos változat csupaszon, az 500 gigabájtos, több PC mentésére is alkalmas meghajtó pedig álló tájolású üzemet lehetővé tevő tartókonzollal érkezik. A kisebbik tároló 130, a nagyobbik pedig 200 dolláros áron vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról