Szerző: Bányai György

2009. április 9. 16:12

Egyre több a mindent-egybe számítógép, két új modell az Acertől

Az Acer jelentős potenciált lát az all-in-one számítógépek kategóriában, melybe most két új modellt küld. A páros olcsóbb tagja Atom processzorral rendelkezik, az erősebb, egyben drágább számítógép pedig az Intel legfrissebb generációs lapkáiból kap.

[HWSW] Az Acer jelentős potenciált lát az all-in-one számítógépek kategóriában, melybe most két új modellt küld. A páros olcsóbb tagja Atom processzorral rendelkezik, az erősebb, egyben drágább számítógép pedig az Intel legfrissebb generációs lapkáiból kap.

Manapság szinte hemzsegtek a kijelzővel egybeépített asztali számítógépek, ilyet több gyártó is jelentett be a közelmúltban Core 2 Duo és Atom processzorokkal egyaránt. Az Acer most számos újdonsága után -- melyek között az első Ion-platformra építkező nettop is bemutatkozott -- két modellel is erősíti a minden-egybe számítógép-kategóriát.

A két gép közül az 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzorral szerelt eMachines EZ1600 a gyengébb számítógép, de az olcsóbb is egyben, az Atom processzorhoz illő beltér 945GSE lapkakészletet, 1 gigabájt DDR2-memóriát, DVD-írásra alkalmas optikai meghajtót, valamint 160 gigabájtos merevlemezt tartalmaz. A külső méreteket a 16:9 képarányú, 18,5 hüvelykes megjelenítő határozza meg.

Az Acer erősebb modellje a webkamerával és tévétunerrel felszerelt Aspire Z5600 már jóval nagyobb, 24 hüvelykes panellel érkezik, mely érintésérzékeny is. A Z5600-ban akár 2 terabájtnyi merevlemez is rendelkezésre állhat, a DVD-író pedig Blu-ray lemezek írására alkalmas optikai meghajtóra cserélhető. Az Acer a bejelentés során nem részletezte, hogy a gépben milyen proceszorok teljesíthetnek szolgálatot, annyit azonban szűkített a körön, hogy a központi egységek az Intel legújabb generációs nagyteljesítményű lapkáiból kerülnek majd ki. Árak és dátumok később érkeznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról