:

Szerző: Bányai György

2009. január 6. 14:07

A Motorola három izgalmas telefonnal jelentkezett

A Motorola három új mobiltelefonja három kategóriát ölel át. A trió egyik tagja újrahasznosított ásványvizes palackokból készül, a másik Windows Mobile operációs rendszert futtat és az ázsiai piacokra terített Ming-sorozatot váltja, a harmadik pedig szétnyitható, ütésálló burkolatot kapott.

[HWSW] A Motorola három új mobiltelefonja három kategóriát ölel át. A trió egyik tagja újrahasznosított ásványvizes palackokból készül, a másik Windows Mobile operációs rendszert futtat és az ázsiai piacokra terített Ming-sorozatot váltja, a harmadik pedig szétnyitható, ütésálló burkolatot kapott.

A Motorola három mobilt tartogatott az évkezdésre, melyek pár hónapon belül elérhetik a hazai mobilszolgáltatókat is. A Renew W233 burkolata újrahasznosított anyagból, az ásványvizek műanyagpalackjaiból készül, ezáltal a gyártási költségek 20 százaléka takarítható meg. A kétsávos W233 belépőszintű készülék, ehhez mértek az adatátviteli képességei is, melyek maximuma az EDGE-ben merül ki. A telefon MP3-állományok lejátszására is alkalmas, memóriája pedig microSD kártyákkal bővíthető. A gyártótól megszokott kiváló hangminőségért (hanghívások alatti) a Motorola Crystal Talk zajszűrő áramköre felel.

Az ázsiai piacokra szánt Ming-sorozat leváltójaként a SURF A3100 Windows Mobile Professional 6.1 operációs rendszerrel és a hozzá passzoló 2,8 hüvelykes érintésérzékeny kijelzővel érkezik. Az A3100 kezelőfelülete egyedi, melynek megalkotása közben a Motorola arra ügyelt a leginkább, hogy a telefon lehetőségei közül a lehető legtöbb legyen elérhető közvetlenül a főképernyőről. A hagyományos billentyűzettel nem is rendelkező telefon 7,2 Mb/s sebességre alkalmas HSDPA modulja gyors internetelérést tesz lehetővé, de ezt a beépített Wi-Fi adóvevő is helyettesítheti. Az A3100 rendelkezik Bluetooth 2.0 rádióval és autofókuszos, 3 megapixeles fényképezővel is. A nagytudású készülék először elődjeinek ázsiai piacaira juthat el, még az első negyedévben.

Motorola Renew W233, SURF A3100, Tundra VA76r

A harmadik készülék a Tundra VA76r, melynek érdekessége a szétnyitható, ütésálló burkolat, mely a MIL-SPEC 810F katonai szabvány elvárásainak is képes eleget tenni. A Tundra Push to Talk adóvevőként is használható az arra alkalmas hálózatokban, természetesen nem hiányzik belőle a gyártó telefonjaiban általános Crystal Talk áramkör sem, sőt, ennek továbfejlesztett, második mikrofonnal ellátott változata szűri e mobilban a zajokat. A Tundra VA76r sztereo Bluetooth rádiót, 2 megapixeles kamerát és aGPS-t vonultat fel, és maximum 4 gigabájtos microSD kártyákat támogat. A három készülék ára még nem ismert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.