:

Szerző: Koi Tamás

2008. december 19. 15:55

Megnyílt a régió első Acer shopja Miskolcon

A miskolci Auchan bevásárlóközpontban december 17-én megnyílt Magyarország első hivatalos Acer üzlete. Az Acer Magyarország és a miskolci Chipland tízéves múltra visszatekintő üzleti és partneri kapcsolatának gyümölcseként létrejött vállalkozás az egész közép-kelet-európai régióban egyedülállónak számít.

[HWSW] A miskolci Auchan bevásárlóközpontban december 17-én megnyílt Magyarország első hivatalos Acer üzlete. Az Acer Magyarország és a miskolci Chipland tízéves múltra visszatekintő üzleti és partneri kapcsolatának gyümölcseként létrejött vállalkozás az egész közép-kelet-európai régióban egyedülállónak számít.

A miskolci üzletet az a milánói marketingügynökség tervezte, melynek nevéhez az összes nyugat-európai nagyvárosban található Acer márkabolt köthető. A mintegy 90 négyzetméteres helyiségben a cég teljes termékkínálata megtalálható, elsősorban a noteszgépekre és LCD-monitorokra fókuszálva. A vállalat hazánkban eddig leginkább az elektronikai áruházláncokon és más nagyáruházakon keresztül juttatta el termékeit a vevőkhöz, az üzlet megnyitása azonban nem jelent nyitást a direkt értékesítési modell irányába, mivel a boltot nem az Acer, hanem a cég egyik partere üzemelteti.

A kelet-magyarországi Acer shop megnyitása alapvetően fedi a nagy forgalmat lebonyolító noteszgépgyártók azon törekvését, mellyel a drágább, ezzel együtt a nagyobb haszonnal kecsegtető termék felé próbálják terelni a vásárlókat. Lapunk kérdésére Egri Csaba, az Acer magyarországi képviseletének vezetője elmondta, hogy a nagyáruházak és elektronikai áruházláncok nem alkalmasak arra, hogy a vállalat teljes termékválasztékával megismertessék a vásárlókat, mivel elsősorban az olcsóbb, gyorsan fogyó termékekből készleteznek.

Acer Shop

Hasonló elgondolással jött létre október elején az Acerrel egykor élet-halál küzdelmet folytató, mára azonban részben éppen az alacsony árfekvésű termékeknek köszönhetően nehéz helyzetbe került Fujitsu Siemens márkaboltja a budapesti West End City Centerben. Az Acer shophoz hasonlóan a Fujitsu Siemens márkaboltja az első volt a régióban, a boltot ráadásul itt is egy kereskedelmi partner, az Enternet üzemelteti (ugyanaz a cég, aki az ötven méterrel arrébb található Dell shopot is viszi).

Egri a HWSW kérdésére elmondta, hogy a magas bérleti díjak és a rendkívül alacsony árrés miatt belátható időn belül nem látja megtérülőnek a budapesti plazákban Acer shopok megnyitását, nem kizárt azonban, hogy a partnerekkel együttműködve a fővároshoz közelebb is (például az agglomerációban) nyílik majd ilyen üzlet. A képviseletvezető kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy az Acer az üzlet megtervezésének költségeit átvállalta a partnertől, illetve tréninget tartott az eladóknak, a cégnek ezt leszámítva más befolyása nincs a bolt működésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.