Szerző: Bányai György

2008. december 15. 11:36

A Fujitsu új ultrahordozható notesze 12 órányi üzemet ígér

A Fujitsu bejelentette hosszútávfutó noteszgépét, melynek akkumulátora akár 12 órás üzemidőt ígér, amelynek elsősorban sokat utazó üzletemberek vehetik hasznát.

[HWSW] A Fujitsu bejelentette "hosszútávfutó" noteszgépét, melynek akkumulátora akár 12 órás üzemidőt ígér, amelynek elsősorban sokat utazó üzletemberek vehetik hasznát.

A Fujitsu új, Biblo Loox R ultrahordozható noteszgépe igen egyszerű, ám ennek ellenére stílusos burkolatot kapott. A mindössze 1,27 kilogrammos Loox R házába még egy optikai meghajtó is belefért, mely 128 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas SSD-t egészít ki, de a gépet hagyományos, tányéros merevlemezzel is meg lehet vásárolni. A 12,1 hüvelykes, 1280x600 képpontos kijelzője körül a káva igen vékony, így a notebook a maga osztályában egyike a legkisebbeknek.

A gépben 1,2 GHz-es, alacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo SU9300-as processzor dolgozik, a kapcsolatokért felelős részegységek között Bluetooth 2.1+EDR rádiót, 802.11n vezeték nélküli hálózai csatolót és természetesen Ethernet-vezérlőt is találunk, melyeket 7,2 megabites HSPA modul is kiegészíthet, ha azt kipipáljuk az extralistán.


Fujitsu Biblo Loox R

A Fujitsu Biblo Loox R Windows XP és Windows Vista operációs rendszerekkel kérhető, utóbbiból Home Premium és Business változat választható. A Fujitsu a 280x207x27,3 milliméteres noteszgépe nem tartozik a legolcsóbbak közé, ára 3000 dollár körül alakul, de egyelőre csak Japánban lehet megvásárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról