Szerző: Koi Tamás

2008. november 10. 15:52

Korlátlan mobilnet-csomagot vezet be a Pannon is

November 11-től a Pannon is kínál korlátlan forgalmi keretet biztosító csomagot, ezzel együtt megjelenik a szolgáltató kínálatában egy egészen újszerű, napszakokhoz kötött konstrukció is. A korlátlan forgalmi keret persze csak a mobilszolgáltatók fogalomhasználata szerint korlátlan, hiszen ez a csomag sem foglalja magába a fájlcserélő hálózatok által generált adatmozgást.

[HWSW] November 11-től a Pannon is kínál korlátlan forgalmi keretet biztosító csomagot, ezzel együtt megjelenik a szolgáltató kínálatában egy egészen újszerű, napszakokhoz kötött konstrukció is. A korlátlan forgalmi keret persze csak a mobilszolgáltatók fogalomhasználata szerint korlátlan, hiszen ez a csomag sem foglalja magába a fájlcserélő hálózatok által generált adatmozgást.

Internet Éjjel-nappal néven illeszti be holnaptól a kínálatába a Pannon azt az internetcsomagot, mely a korábbi konstrukciókkal ellentétben nem határoz meg olyan forgalmi limitet, mely után egységenként túlfogyasztási díjat számlázna ki a szolgáltató. Az 5990 forintos havidíj ellenében igénybe vehető csomaghoz hasonló szolgáltatást a Vodafone is kínál Vodafone internet szabadon néven, ugyanakkor a vörös szolgáltatóhoz hasonlóan a Pannon sem nézi jó szemmel a hálózatot túlterhelő, peer-to-peer adatforgalomra épülő webes szolgáltatások, jellemzően torrenthálózatok használatát.

A Pannon és a Vodafone a torrentes adatforgalom visszaszorítására eltérő stratégiájú korlátozó intézkedéseket vezetett be: míg előbbi az adott forgalomra vonatkozóan fenntartja magának a jogot a sávszélesség csökkentésére, addig utóbbi előbb figyelmeztetést küld a felhasználónak, majd ha ez nem vezet eredményre, a tárgyhónapra automatikusan egy forgalmi korlátos csomagba sorolja az ügyfelet és behajtja a túlfogyasztást rajta.

A Pannon egy újszerű, a magyar piacon ebben a formában eddig ismeretlen konstrukciót is bevezet azok számára, akik többségében munkaidőn kívül szörfölnek a világhálón. A Pannon 3999 forintos havidíjért elérhető Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagja munkanapokon 21:00 és 7:00 között, valamint hétvégén és munkaszüneti napokon 0-24 óráig nyújt korlátlan forgalmi keretet, egyéb időszakban díj ellenében vehető igénybe -- a régi modemes időket idézi.

A szolgáltató mostantól nem írja elő a kétéves hűségidő vállalását új mobilinternetcsomag vásárlása esetén. A Pannon február 2-ig 0 forintért kínál adatátviteli eszközt (USB-s modemet vagy notebookokba passzoló bővítőkártyát) az egyéves és a kétéves hűséget vállaló ügyfeleinek egyaránt, utóbbiak az első három hónapban ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról