Szerző: Koi Tamás

2008. október 16. 16:19

Hamarosan kapható lesz itthon a Toshiba netbookja is

Magyarországon is bemutatta NB100 típusú netbookját a Toshiba, ezzel együtt a mai sajtóbemutatón néhány újabb, elsősorban otthoni, egyéni felhasználóknak szánt, asztaligép-helyettesítő Qosmio modellt is kiállítottak. A vállalat hazai képviselete egyúttal elindította az elsőre kissé megtévesztőnek ható igazi társ kampányát, mely elsősorban a noteszgépek kiválasztásában segítő weboldallal hívja fel magára a figyelmet.

[HWSW] Magyarországon is bemutatta NB100 típusú netbookját a Toshiba, ezzel együtt a mai sajtóbemutatón néhány újabb, elsősorban otthoni, egyéni felhasználóknak szánt, asztaligép-helyettesítő Qosmio modellt is kiállítottak. A vállalat hazai képviselete egyúttal elindította az elsőre kissé megtévesztőnek ható "igazi társ" kampányát, mely elsősorban a noteszgépek kiválasztásában segítő weboldallal hívja fel magára a figyelmet.

Dávid és Góliát

"Eleinte mi is kissé szkeptikusak voltunk, de be kell látni, hogy nem lehet kimaradni. Ettől függetlenül óvatosabbak vagyunk az átlagnál" -- mondta el a sajtóbemutatón az NB100 netbook kapcsán Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook-üzletágának magyarországi értékesítési vezetője, ezzel lényegében megismételve, megerősítve konkurens Lenovo sajtótájékoztatóján pár hete elhangzottakat.

Toshiba NB100
Toshiba NB100: muszájból készült

Patonai a HWSW kérdésére elmondta, hogy a jövő hónapban megjelenő netbookból nem tervez dömpinget a Toshiba, a gép árát is ennek megfelelően határozták meg. Hazánkban két konfiguráció kerül forgalomba, az 512 megabájt memóriával felszerelt, 80 gigabájtos HDD-t tartalmazó, linuxos konfiguráció 99 ezer, az 1 gigabájt memóriával ellátott, 120 GB-os merevlemezzel szerelt, Windows XP-s gép 110 ezer forintba fog kerülni.

Az új netbook bemutatása mellett a Toshiba hazai képviselete elsősorban a fogyasztói piacra szánt multimédiás notebookok prezentációjára helyezte a hangsúlyt. Kiállították a hazánkban már elérhető, hatalmas méretű, 17 hüvelykes kijelzővel ellátott, vörös-fekete színben pompázó Qosmio X300-ast, melynek csak a tápegysége nehezebb, mint a fentebb említett NB100 -- igaz, a gép kisebb testvérével ellentétben gyakorlatilag bármilyen feladattal megbirkózik. A játékosoknak, illetve mozizóknak ajánlható gép két testvére, a 15,4 hüvelykes kijelzővel felszerelt Qosmio F50 és a 18,4 hüvelykes, szuper-szélesvásznú TFT-vel ellátott Qosmio G50 várhatóan csak a jövő év elején jelenik meg a boltokban.

Társkereső, de nem úgy

A Toshiba az új noteszgépek kiválasztásában egy új szolgáltatással, reklámkampánnyal igyekszik segíteni a vásárlókat. A vállalat ezért egy széleskörű médiakampánnyal megtámogatva elindította a www.igazitars.hu weboldalt, mely nevével ellentétben nem társkereső oldal. "Arról szól, hogy az ember megtalálja a megfelelő (notebook) társát" -- jellemezte a szolgáltatást Szabó Tamás, a Toshiba helyi marketingvezetője. Az oldal lényegében egy pár perc alatt megválaszolható kérdőívből áll, mely a vásárló szokásait és igényeit értékelve igyekszik megfelelő modelleket ajánlani a vállalat kínálatából, ugyanakkor szerepelnek benne olyan kérdések is, amelyek inkább a céget segítik a megfelelő értékesítési stratégia kialakításában (például a vevő hol vásárolná meg szívesen notebookját, vagy hogy mennyi idős, férfi-e vagy nő).

Patonai Szabolcs a sajtótájékoztató során a HWSW kérdésére elmondta, hogy a vállalat az idei esztendőben nagyjából 50 ezer notebook eladásával számol, ezzel azonban a piac növekedése miatt részesedése nem mozdulna el jelentősen a tavalyi 9 százalékról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról