:

Szerző: Koi Tamás

2008. október 9. 16:51

Itthon egyedülálló ADSL-díjcsomagok kerültek az Invitel kínálatába

Új, a magyar lakossági piacon egyedülálló ADSL-konstrukcióval jelentkezett az Invitel. Az Ami a csövön kifér fantázianevű csomagok kialakításukat tekintve leginkább a mobilinternet-csomagokra hasonlítanak, azaz az eddigi gyakorlattal ellentétben nem a legnagyobb elérhető sávszélesség, hanem kizárólag a letölthető adatok mennyisége alapján szegmentálódnak.

[HWSW] Új, a magyar lakossági piacon egyedülálló ADSL-konstrukcióval jelentkezett az Invitel. Az "Ami a csövön kifér" fantázianevű csomagok kialakításukat tekintve leginkább a mobilinternet-csomagokra hasonlítanak, azaz az eddigi gyakorlattal ellentétben nem a legnagyobb elérhető sávszélesség, hanem kizárólag a letölthető adatok mennyisége alapján szegmentálódnak.

Három új lakossági ADSL-csomagot szerepeltet októbertől kínálatában az Invitel: a cég saját szolgáltatási területén elérhető "Ami a csövön kifér" konstrukciói nem határoznak meg maximális letöltési és feltöltési sebességet -- a vállalat ajánlatában szereplő információk szerint az előfizetői végponton ADSL-technológiával elérhető maximális sávszélességet biztosítja a központ. Az ADSL-kapcsolat sávszélessége a használt végberendezések mellett elsősorban a kábel nyomvonal-hosszától függ (a rézvezeték jelcsillapítása miatt), így az előfizető minél közelebb lakik a központhoz, elméletileg annál gyorsabban tölthet le.


DLS letöltési sebességek a távolság függvényében

Az Invitel-területen élők három változatban igényelhetnek ilyen díjcsomagot: ezek közül kettő forgalmi korláttal rendelkezik, egy pedig korlátlan. A "Rajt" csomag 2990 forintos havidíjában 1 gigabájtnyi letölthető adatmennyiség szerepel, a "Tempó" ennek ötszörösét nyújtja 4990 forintért. A korlátlan "Turbó" csomagot 7990 forintért igényelhetik az ügyfelek. A forgalomkorlátos csomagoknál túlfogyasztás esetén megkezdett gigabájtonként 990 forintot kell fizetni, a forgalmi díj maximális összege ugyanakkor nem haladhatja meg a 6930 és a 3960 forintot. A csomag árában három e-mail postafiók és egy víruskereső szoftver (VirusBuster Easy) is benne foglaltatik.

Az új előfizetők egy hónapon keresztül kötöttségek nélkül tesztelhetik az Invitel "Ami a csövön kifér" csomagjait, a távközlési cég így lehetőséget ad az egyébként egyéves hűségidőszakra kötött szerződés következmények nélküli felbontására, ha a szolgáltatás valamilyen oknál fogva mégsem felel meg nekik.

Az Invitel saját területén ezen kívül három önálló ADSL-szolgáltatást kínál lakossági ügyfeleinek, ezek közül egy 1 gigabájt letöltési adatforgalmat tartalmaz, a másik kettőt korlátlanul lehet használni. A három csomag 1, illetve 4 megabit/másodperces maximális letöltési sebességet kínál. ADSL technológiával egyébként a vezetéknyomvonal-távolságtól és az infrastruktúra minőségétől függően ennél lényegesen gyorsabb átviteli sebességet is el lehet érni (lásd a fenti ábrát) -- szerettük volna megtudni az Inviteltől, hogy mekkora az a maximális sávszélesség, amit az "Ami a csövön kifér" csomagok nyújtani tudnak az ügyfélnek, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett válasz a távközlési szolgáltató illetékeseitől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.