Szerző: Bányai György

2008. augusztus 28. 15:14

A Logitech új hálózati zenelejátszót indított útjára

A Logitech új modellel egészítette ki Squeezebox hálózati zenelejátszó-családot, mely a korábbi modellektől eltérően beépített két hangszórójával önmagában is alkalmas a zenék megszólaltatására.

[HWSW] A Logitech új modellel egészítette ki Squeezebox hálózati zenelejátszó-családot, mely a korábbi modellektől eltérően beépített két hangszórójával önmagában is alkalmas a zenék megszólaltatására.

A Logitech elsők között mutatott be vezeték nélküli hálózatokban üzemelni képes zenelejátszót, mely internetes rádiók vételére, illetve a hálózatba kötött számítógépeken tárolt zenék streamelésére. A Squeezebox Boom jelentősen eltér a gyártó korábbi egységeitől: képes a dalokat, illetve a webrádiók adásait saját hangszóróin megszólaltatni. A Squeezebox-sorozat eddigi alkotói erre csak külső hangkeltő csatlakoztatása után voltak alkalmasak.

A Logitech Squeezebox Boom természetesen rendelkezik erősítővel is, e teljesen digitális részegység a két háromnegyed hüvelykes magassugárzót és a mélyhangokért felelős háromhüvelykes mély- és középsugárzókat 30 wattnyi teljesítménnyel képes meghajtani. Ha a műsorokat csak mi szeretnénk hallgatni, egy 3,5 milliméteres jack aljzat fogadhatja fülhallgatónkat.

Logitech Squeezebox Boom
Logitech Squeezebox Boom

A kényelmünkre egy távirányító is ügyel, melybe mágnest építettek, ezáltal a konyhai használat esetén megtarthatja azt a hűtőszekrény ajtaja is. Maga a Squeezebox Boom amúgy elég kicsi ahhoz, hogy könnyűszerrel magunkkal vihessük a lakás bármely szobájába. A lejátszóba óra is került melyet akár ébresztésre is használhatunk és a hat eltárolt csatorna bármelyikére kelhetünk. Az újdonság már szeptemberben a boltokba kerülhet 300 dolláros várható fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról