Szerző: zimi

2008. augusztus 31. 09:18

Amerikában már kaphatók a megjelenésükben is stílusos Epson Artisan fotós multifunkciósok

Két új, megjelenésében kiemelkedően stílusos multifunkciós fotónyomtatót jelentett be az Epson USA. Európában valószínűleg PX700 és PX800 név alatt találkozhatunk majd az Artisan 700 és 800 modellekkel.

[HWSW] Két új, megjelenésében kiemelkedően stílusos multifunkciós fotónyomtatót jelentett be az Epson USA. Európában valószínűleg PX700 és PX800 név alatt találkozhatunk majd az Artisan 700 és 800 modellekkel.

Két új prémiumkategóriás multifunkciós fotónyomtató jelent meg az Epson USA kínálatában. Az Artisan 700 és Artisan 800 modellek új stílust hoznak a gyártó termékkínálatába, megjelenésükben ugyanis erősen kitűnnek a kockaforma nyomtatók sorából. Elegáns vonalvezetésű, zongoralakk-fekete burkolatot kaptak, emellett a fotós multifunkciósokhoz illően nagyméretű képernyővel segítik az önálló funkciók használatát. A képernyő lehetőséget ad például az automatikus vörösszem-eltávolítás ellenőrzésére is.

Epson Artisan 800

Mindkét készülék hat különálló nyomtatópatront használ, nagy felbontású Claria tintákkal, melyeket kifejezetten fotónyomtatásra terveztek. A gyártó maszatolás-, karcolás- és vízálló nyomatokat ígér, ráadásul a laboratóriumi előhívásokhoz képest négyszeres fotó-élettartammal. Az Epson saját Micro Piezo feje DX5 technológiával dolgozik, azaz ötféle cseppméretből válogathat attól függően, hogy épp a finom részleteken vagy a nagyobb homogén területek lefedésén dolgozik épp. A legkisebb cseppméret mindössze 1,5 pikoliter.

Normál lapokon is jó minőséget ígér a gyártó közleménye, mely sebesség tekintetében eddigi tapasztalataink alapján talán túl optimista is, hiszen percenként 38 vázlatminőségű oldalt ígér és 10 másodperces fotónyomtatást.

Epson Artisan 700
A kisebbik Epson Artisan nem rendelkezik dokumentum
adagolóval és apróbb képernyővel szerelték fel.

Mindkét modell kínál sokoldalú másoló funkciókat, önálló fotónyomtatást memóriakártyáról és PictBridge-ről, illetve lapolvasást. Két papírtálcával rendelkeznek, hogy ne kelljen a normál és fotópapírt minduntalan cserélgetni. Az Artisan 700-ast 2400 dpi-s lapolvasóval szerelték fel, míg a drágább, 800-as modell a nagyobb képernyő mellett dupla felbontású szkennerrel és automatikus lapadagolóval is dicsekedhet, és Közvetlen CD/DVD-nyomtatásra is ad lehetőséget. A tengerentúlon 200 illetve 300 dolláros árat ígérnek a közleményben, ami hazánkig elérve jócskán több lesz majd, de egyelőre még az itthoni bevezetésről sincs hivatalos hír, így árakat sem tudunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról