Szerző: Bányai György

2008. augusztus 25. 11:33

N10 néven érkezik az ASUS új netbookja

Az ASUS sikeres Eee PC termékvonalával párhuzamosan, nem pedig annak legfrissebb modelljeként indítja majd útjára új netbookját, az N10-et. Az új, 10,2 hüvelykes kijelzővel szerelt gép az Eee PC-khez képest minőségibb hatású burkolatban jelenhet meg a piacon a következő hónapokban.

[HWSW] Az ASUS sikeres Eee PC termékvonalával párhuzamosan, nem pedig annak legfrissebb modelljeként indítja majd útjára új netbookját, az N10-et. Az új, 10,2 hüvelykes kijelzővel szerelt gép az Eee PC-khez képest minőségibb hatású burkolatban jelenhet meg a piacon a következő hónapokban.

Az ASUS sikeres Eee PC-i mellé egy új modellt állít, mely nevében sem illeszkedik a gyártó eddigi netbook-sorába. Az újdonságot egyszerűen N10-nek fogják hívni és felszereltségtől függően 330-430 eurós áron jelenhet meg még ebben az évben a boltok polcain. Az új netbook külseje a gyártó eddigi modelljeitől erősen különbözik, azoknál minőségibb műanyagok és króm teszi exkluzívabbá.

A 10,2 hüvelykes, 1024x600 képpontos kijelzővel szerelt N10 háttértárja SSD helyett hagyományos merevlemez, amelynek kapacitása elérheti a 320 gigabájtot is. Az N10 erről Windows Vista, illetve Linux operációs rendszert egyaránt betölthet. Az új modell webkamerája nagy valószínűség szerint 1,3 megapixel felbontású lesz, mely a krómozott zsanérral nyíló kijelző felett helyezkedik el. A biztonságot előtérbe helyezők ujjlenyomat-azonosítóval védhetik adataikat.

A kép forrása: blogeee.net

A gépház három USB 2.0 kapun kommunikáló periféria csatlakoztatását teszi lehetővé, e mellett vezetékes LAN-aljzatot, mikrofon- és fülhallgató-csatlakozót, valamint VGA-kimenetet és HDMI-portot találhatunk. A bővítések ExpressCard résbe csúsztathatók, de az SD/SDHC kártyáknak is van hely a burkolat elején. Az N10 a Bluetooth-adaptere mellett természetesen rendelkezik vezeték nélküli hálózati csatolóval is, mely a 802.11 b/g/n szabványokkal kompatibilis.

Az ASUS az N10 mellett figyelmet fordít Eee PC termékvonalára is, ennek alkotóiból már világszerte 11 különböző típus kapható, ezek a processzort, a kijelző méretét és a háttértároló típusát tekintve térnek el egymástól, illetve egyre több változatra kerül Windows XP operációs rendszer az eredetileg beharangozott, egyedi kezelőfelülettel ellátott Linux helyett.

Egy korábbi döntés eredményeként az Eee márkát egyébként nem csak netbookoknál, hanem más számítástechnikai eszközöknél, kiegészítőknél is felhasználja az Asus, így van már Eee márkájú asztali PC és játékvezérlő, de lesz ilyen televízió és monitor is, kihasználva annak friss erejét. Az újabb Eee PC netbook modellek és a márkastratégia azt jelzik, hogy az Asus megpróbál egy új, erőteljes termékkategóriát kialakítani, melyet ural Eee PC-ivel, miközben az Asus márka eltüntetésével lehetőségeihez mérten minimalizálja saját notebookjainak kannibalizációját -- és riválisai piacából harapni minél nagyobbat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.