Szerző: Bányai György

2008. augusztus 18. 12:00

Frissített a Fuji az "F" fényképezőgép-sorozatán

A Fuji jópár fényképezőgépet mutatott be az elmúlt hetekben, melyekhez most az igényesebb kompaktokat tömörítő F sorozat legfrissebb gépe, az F60fd csapódott. A gyártó saját fejlesztésű, 1/1,6 hüvelykes Super CCD képérzékelője a fényképezőgépben tizenkétmillió képpontot különböztet meg egymástól, elé háromszoros közelítésre alkalmas, rázkódásvédelemmel ellátott optika került.

[HWSW] A Fuji jópár fényképezőgépet mutatott be az elmúlt hetekben, melyekhez most az igényesebb kompaktokat tömörítő "F" sorozat legfrissebb gépe, az F60fd csapódott. A gyártó saját fejlesztésű, 1/1,6 hüvelykes Super CCD képérzékelője a fényképezőgépben tizenkétmillió képpontot különböztet meg egymástól, elé háromszoros közelítésre alkalmas, rázkódásvédelemmel ellátott optika került.

A Fuji "F" sorozata a gyártó nemesebb külsőbe bújtatott fényképezőgépeinek gyűjtője, tagjai a belépőszintű "A" sorozaton kívül-belül túlmutatnak. Az F60fd a jelenleg kapható F50fd-t váltja, főbb jellemzői között tizenkét megapixeles méhsejt szerkezetű képérzékelőt, valamint szenzoreltolás elvén működő rázkódásvédelmet és háromszoros zoomoptikát találunk.

A csinos kompakt kerekített élekkel, egyik oldalán csapott vonalvezetéssel próbál a stílus iránt fogékonyak között vásárlókra találni, közülük is elsősorban azok számára lehet telitalálat, akik a beállításokkal nem szívesen bíbelődnek, mert az F60fd leginkább automata üzemmódra termett. A fényképező felismeri a fotózási körülményeket, négy témamódból választhatja ki az épp megfelelő beállítást.

Fuji F60fd

Ma már kihagyhatatlan az arcfelismerő autofókusz, ezzel az F60fd-t is ellátták, ráadásul a gyors elektronika az arcokat (maximum tíz személy) 0,036 másodperc alatt képes felismerni. Az F60fd vörösszem-csökkentő vakuüzemmódja mellé szoftveres vörösszem-eltávolító társul. Az F60fd mozgókép-üzemmódja VGA felbontás mellett 25 képet rögzít másodpercenként, sajnos a zoomot nem használhatjuk felvétel közben.

A képek és a klipek a 25 megabájtos belső memória helyett xD, vagy SD/SDHC kártyákra is kerülhetnek, e két réssel a fényképező egyaránt rendelkezik. A 92,5x59,2x22,9 milliméteres, 163 grammos burkolat hátoldalára három hüvelykes, 230 ezer képpontos kijelzőt építettek, az áramellátásról pedig lítiumion akkumulátor gondoskodik. Az F60fd hazánkba is hamarosan megérkezik, addig be kell érnünk az F50fd-vel, mely 50 ezer forint környékén vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.