Szerző: Bányai György

2008. augusztus 11. 10:35

Hivatalosan is bemutatkozott a Fujitsu LifeBook U2010 netbook

A Fujitsu hivatalosan is bejelentette parányi kijelzővel szerelt netbookját. A gépházban Intel Atom szív dobog, az igen kisméretű, 5,6 hüvelykes kijelző pedig elforgatható.

[HWSW] A Fujitsu hivatalosan is bejelentette parányi kijelzővel szerelt netbookját. A gépházban Intel Atom szív dobog, az igen kisméretű, 5,6 hüvelykes kijelző pedig elforgatható.

A Fujitsu LifeBook U2010-ről már korábban is reppentek fel híradások, ám a gyártó csak most jelentette be hivatalosan az igen kicsi kijelzővel szerelt netbookot. Az elforgatható, 5,6 hüvelykes megjelenítő 1280x800 képpontot fog munkára, e parányi pixelek miatt kényelmesen csak éles szemmel rendelkezők használhatják. Bár a kis megjelenítőkre optimalizált Ubuntu Linux mobil kiadása képes futni a gépen, a gyártó az U2010-et Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel szállítja majd.


Fujitsu U2010

Az 1,6 gigahertzes Atom processzor mellett a többféle színben rendelhető gépház 1 gigabájtnyi rendszermemóriát és 60 gigabájtos merevlemezt, vagy 64 gigabájtos SSD meghajtót zárhat egységbe. A mini netbookot annak négycellás akkumulátora nyolc- kilenc órán keresztül is táplálhatja attól függően, hogy a tárolója hagyományos merevlemez, vagy a kisebb fogyasztású SSD.

A 610 grammos, 171x135x33 milliméteres U2010-be vezeték nélküli hálózati csatolót, Bluetooth rádiót is építettek, a gépház oldalán pedig egy USB, valamint egy VGA-csatlakozó és egy SD, illetve egy CF kártyahely is található. A gyártó az azonnali üzenetküldő alkalmazások használóinak kedvére egy 1,3 megapixeles webkamerával, a biztonságot előtérben tartók kedvére pedig az ujjlenyomat-olvasóval tehet, ezek mind megtalálhatók az alapfelszereltségben.


Fujitsu U2010

A Fujitsu U2010 várható fogyasztói áráról, valamint a kereskedelmi foralomba érkezésének időpontjáról a hivatalos bejelentés még nem szól, de az öt különböző színben (fekete, melegrózsaszín, ezüst, piros, valamint kék) érkező gép ára 400 dollár körül várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

11

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.