Szerző: Bányai György

2008. július 30. 10:33

A Pentax ma is bejelentett egy kompaktot

A Pentax a vékony E60 mellett egy másik újdonság bejelentésével is hallatott magáról: augusztus végén már megvásárolható a tíz megapixeles, ötszörös optikai zoomal felszerelt parányi kompaktfényképezője, az Optio M60.

[HWSW] A Pentax a vékony E60 mellett egy másik újdonság bejelentésével is hallatott magáról: augusztus végén már megvásárolható a tíz megapixeles, ötszörös optikai zoomal felszerelt parányi kompaktfényképezője, az Optio M60.

A Pentax M60 fényképezőgép a tegnap bejelentett E60-tól külsőre alig különbözik, nagyobb zoomtartományt és több lehetőséget ad a felhasználó kezébe. Az Optio M60 tíz megapixeles képérzékelőjét a tervezők ötszörös zoomra képes optikával állították párba, utóbbi 36 milliméteres látószögről indítja a nagyítást. Az M60 valós rázkódásvédelmet nem kapott, rossz fényviszonyok mellett nagyobb, akár ISO 6400-as érzékenység kiválasztása segítheti a elmosódástól mentes képek elkészültét.

Az M60 rendelkezik arcfelismerő autofókusszal, mely nem kevesebb mint harminckét arcot különböztethet meg egyidőben a képmezőn. Ezt mosolyidőzítés és a fotóst figyelmeztető pislogásérzékelés is kiegészíti. A hátoldali 2,5 hüvelykes kijelző 230 ezer képpontot tartalmaz, amely egyedüli segítség a képek komponálásához, mert átnézeti kereső után hiába kutatunk a gépházon.

Pentax Optio M60
Pentax Optio M60

A fényképező képes külső segítség nélkül a panorámaképek előállítására, emellet fejlett témaautomatikával is rendelkezik. A gép automatikája e témamódok közül nyolcból (normál és éjszakai tájkép, normál és éjszakai portré, virág, valamint sport és általános), képes kiválasztani a leginkább passzolót. A fényképező belső, 36,5 megabájtos memóriája SD/SDHC kártyákkal egészíthető ki, az áramellátásról pedig lítiumion akkumulátor gondoskodik. A fémházas M60 augusztus 22-től, 179 dollárért vásárolható meg rózsaszín, ezüst, valamint fekete színekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról