Szerző: Bányai György

2008. június 23. 16:31

Az ASUS bejelentette asztali Eee PC-jét

Az ASUS kisméretű asztali gépet jelentett be, amely az Eee Box nevet kapta. A törpe desktop az Intel Atom processzorát alkalmazza és Windows XP Home operációs rendszert futtat.

[HWSW] Az ASUS kisméretű asztali gépet jelentett be, amely az Eee Box nevet kapta. A törpe desktop az Intel Atom processzorát alkalmazza és Windows XP Home operációs rendszert futtat.

Jerry Shen, az Asustek elnöke a kínai Apply Dailynek nemrég egy interjúban úgy vélekedett, hogy 2009-ben az Eee PC az Asustek bevételének 20-30 százalékát is kiteheti, míg a többi Eee termék esetében ez a szám 5-10 százalék köré várható. Az ASUS kisméretű asztali gépéről sem felejti le a manapság oly divatos három E betűt, igaz a korlátozottan hordozható számítógépet PC helyett doboznak hívja. Az Eee Box izgalmas, egyben kicsiny külsőben tálalja az Intel olcsó noteszgépekben feltűnő N270 Atom processzorát, amely 1,6 gigahertzen üzemel.

A gépházban egy gigabájtnyi DDR2 rendszermemóriát találunk, és 80 gigabájtnyi, vélhetően noteszgépekbe illő, 2,5 hüvelykes merevlemezt. A parányi PC rendelkezik az ASUS Express Gate gyorsintító technológiájával, amely segítségével hét másodperc alatt juthatunk az internetre, illetve Skype partnerünkhöz. Az ehhez szükséges technikai feltételeket 802.11n vezeték nélküli hálózati csatoló és gigabit sebességű vezetékes LAN teljesíti.

ASUS Eee Box

A fekete és fehér színekben bemutatkozó számítógép oldalán kártyaolvasó is található, amely képes kezelni az SD/SDHC, a Memory Stick, valamint az MMC kártyákat. Az Eee Box mindemellett csendes (26 dB) és igen spórolós, az általános asztali megoldásokhoz képest akár 90 százalékkal is kevesebbet fogyaszthat az ASUS szerint. A környezetkímélő anyagokból készülő PC áráról és kereskedelmi megjelenéséről nem szólt a bejelentés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.