Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 21. 12:07

Az Acer is belép a gamer PC-k piacára: itt a Predator

A Dell és a HP példáját követve az Acer is belépett a kimondottan játékosoknak szánt, csúcskategóriás PC-k piacára. A félelmetesen csengő Predator márkanév alatt júniustól négy különféle asztali konfiguráció lesz elérhető.

[HWSW] A Dell és a HP példáját követve az Acer is belépett a kimondottan játékosoknak szánt, csúcskategóriás PC-k piacára. A félelmetesen csengő Predator márkanév alatt júniustól négy különféle asztali konfiguráció lesz elérhető.

Az extravagáns kivitelű számítógépházban a kor csúcskategóriás alkatrészei teljesítenek szolgálatot. Alapfelszereltségként járnak a négymagos processzorok, az nForce 780i chipsetes alaplapba akár 8 gigabájt memória is rendelhető, a legfeljebb négy darab, RAID 0, 1 és 5 módba köthető SATA merevlemez pedig akár üzem közben is cserélhető. A megjelenítésről SLI-módban együtt dolgozó GeForce (9600 GT, 9800 GTX, 9800 GX2) chipes videokártyák gondoskodnak. A tápellátásért a csúcsmodellben 1000 wattos táp felel, a komponenseket pedig folyadék hűti. Az optikai meghajtó természetesen akár HD DVD-olvasó, Blu-ray író kombó is lehet, és a multiformátumú kártyaolvasó sem hiányozhat.

Acer Predator PC

A Predatorokat azonban elsősorban nem ez teszi egyedivé, hanem az olyan apró ötletek, amelyek a gépükből a maximumot kihozú PC-megszállottak életét hivatott könnyebbé tenni. Ezek közé tartozik, hogy az alkatrészekre tuning-garanciát vállal az Acer, illetve hogy ha túlhajtás miatt a PC mégsem indulna el, a hátoldalon külön kapcsolóval lehet gyári állapotba visszaállítani a BIOS-t, nem kell hozzá kinyitni a házat és jumperekkel bűvészkedni.

Az Acer Predator PC-k legolcsóbbika mintegy 350 ezer forintnak megfelelő fontért lesz kapható Európában, a csúcsváltozatért azonban már 600 ezer forintot gombolnak le a vevőről. Ezt az összeget természetesen az opcionális extrák tovább növelhetik, mint például a színben passzoló 24 hüvelykes LCD-monitor, az X-Fi hangkártya, valamint a kimondottan játékra tervezett Logitech billentyűzet és egér. A Predator első látásra tehát drágának tűnik, de még mindig olcsóbb például egy csúcskategóriás Alienware PC-nél, amelynek az ára az egymillió forintot is meghaladhatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról