Szerző: Bányai György

2008. május 8. 09:41

A Hitachi szállítja legújabb noteszgép-merevlemezét

A Hitachi tegnaptól szállítja legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezét, mely 320 gigabájtnyi adat tárolására elegendő kapacitású. Az új tároló tányérjai 7200 fordulatot tesznek meg percenként és 22 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a korábbi modellhez képest.

[HWSW] A Hitachi tegnaptól szállítja legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezét, mely 320 gigabájtnyi adat tárolására elegendő kapacitású. Az új tároló tányérjai 7200 fordulatot tesznek meg percenként és 22 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a korábbi modellhez képest.

A Hitachi normál méretű, azaz kilenc milliméter magas, 7K320 modellszámmal ellátott 320 gigabájtos noteszgép-merevlemeze a gyártó ötödik generációs megoldása, a korábbi modellekhez képest 22 százalékkal kevesebb energiát igényel a működéshez. A tároló percenként 7200 fordulaton pörgeti a lemeztányérokat és igény szerint titkosító áramkörrel szerelt változatban is elérhető.

A Hitachi 7K320 a noteszgépeken kívül a gyártó állítása szerint egyéb hardverkörnyezetben is képes maradéktalanul helytállni, ezek között nem csak az apró asztali megoldások szerepelnek, hanem akár videomegfigyelőrendszerek és blade szerverek is. A merevlemez a rázkódásnak igen sikeresen áll ellen, nagy valószínűség szerint a beépített aktív védelemnek köszönhetően akár 400G üzem közbeni ütődés sem árt meg neki.

Hitachi 7K320

A Hitachi nem az első és egyetlen gyors 2,5 hüvelykes merevlemezt előállító vállalat, a Fujitsu a múlt hónap végén jelentette be MHZ2 CJ SATA-csatolójú merevlemez sorozatát, amelyek 256 bites Advanced Encryption Standard (AES) titkosítás alkalmazásával rögzítik a rájuk másolt adatokat. Az öt tagból álló Fujitsu sorozat 80 gigabájtos modellel indul, a kapacitás felső határa 320 gigabájt. Mindegyik merevlemez 7200-as percenkénti fordulaton pörgeti a tányérokat és maximum három gigabites adatátviteli sebességre képesek másodpercenként, utóbbi igaz a tegnaptól 220 dolláros áron piacra került Hitachi tárolóra is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról