Szerző: Bányai György

2008. április 25. 11:59

Újabb víz- és ütésálló fényképezőgépet mutatott be a Ricoh

A hazai fotópiacon méltatlanul hanyagolt Ricoh víz- és ütésálló fényképezőgéppel jelentkezett mely széleslátószögről indítja az ötszörös zoomátfogást, akár egy méterrel a víz alatt is.

[HWSW] A hazai fotópiacon méltatlanul hanyagolt Ricoh víz- és ütésálló fényképezőgéppel jelentkezett mely széleslátószögről indítja az ötszörös zoomátfogást, akár egy méterrel a víz alatt is.

A Ricoh -- akinek a neve hazánk piacától eltérően igen ismert és jól cseng az európai piacokon -- bemutatta legújabb keménykötésű fényképezőgépét, amely a mostoha viszonyokat nem egyedül a felhasználójától viseli el, hanem a poros helyektől és a víztől is. A Ricoh G600 az előd Caplio G500-hoz képest kisebb lett, de ugyanúgy alkalmas az ötszörös optikai közelítésre, ráadásul 28 milliméteres széleslátószögről indítva. A fényképezőgépbe épített képérzékelő tíz megapixeles képek rögzítését teszi lehetővé.

Ricoh G600

A 260 grammos, 116,5x68x32 milliméteres, 2,7 hüvelykes kijelzővel szerelt G600 megfelel a MIL-STD810F katonai szabványnak, ez azt jelenti, hogy -20 és 60 Celsius fok között képes működni, ellenáll akár a 95 százalékos páratartalomnak is, akár 1,5 méterről is leejthető a betonra, vízbe meríthető, por- és ütésálló, valamint nem tesz kárt benne a közvetlen napsugárzás sem. A fényképezőt saját lítiumion akkumulátora tartja életben, amely AAA ceruzaelemekkel is helyettesíthető, ha a közelben nem lenne konnektor a töltő számára. A G600 700 dollár alatti áron érkezik Európába, már májusban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról