Szerző: Bányai György

2008. április 3. 11:09

Nincs 9 milliméter vastag a BenQ új dizájntelefonja

A BenQ mobilrészlege úgy tűnik nem adja fel, új mobiltelefonjával a stílus iránt fogékonyak szívét próbálja melengetni. A szupervékony T60 mindössze 8,9 milliméter vékony, gombjai szokatlan módon, négy oszlopba és három sorba rendezettek.

[HWSW] A BenQ mobilrészlege úgy tűnik nem adja fel, új mobiltelefonjával a stílus iránt fogékonyak szívét próbálja melengetni. A szupervékony T60 mindössze 8,9 milliméter vékony, gombjai szokatlan módon, négy oszlopba és három sorba rendezettek.

A mobiltelefon 2,2 hüvelykes, 320 x 240 képpontos kijelzőt és 3,2 megapixeles fixfókuszos kamerát kapott, melynek minősége ugyan elmarad az autofókuszos élességállítással rendelkező változatoktól, de azoknál jóval kisebb a helyigénye. A mobil MP3-lejátszója nem csak a 24 megabájtnyi belső memóriából szólaltathatja meg a zenei állományokat, hanem MicroSD kártyákról is, ennek fogadására szolgáló rés megtalálható a készülékházon. A készülék multimédiás képessége kiegészül egy FM-rádióval is, a sugárzott műsorok akár időzítve is rögzíthetők. A T60 korlátozott minőségben MPEG4 tömörítésű videoállományok lejátszására is alkalmas.

A 2,5 órányi beszélgetési időt és 200 órányi készenléti időt kínáló mobil Bluetooth 2.0 adatátvitelre is képes, a számítógéphez pedig USB2.0 szabvány szerint kapcsolódhat, az adatkapcsolat sebességét illető részleteket azonban a gyártó ezidáig nem hozta nyilvánosságra. A Nokia E51 vonalait idéző, red dot formatervezői díjat elnyerő készülék krómozott keretbe zárt minimalista stílusvilágával legelőször tajváni, bangladesi és török piacokra érkezik, egyelőre ismeretlen, de nagyjából 200 dollárhoz közelítő fogyasztói áron.

BenQ T60

A tajvaniak 2005-ben vették át a Siemens mobiltelefonos részlegét, amiért 415 millió euró támogatás is ütötte a markukat a Siemens részéről. Az ambíciózus felvásárlással duplájára, 10 százalékra akarták növelni globális részesedésüket, ez azonban teljes kudarcba fulladt: a BenQ mobilpiaci részesedése drasztikusan csökkent. A hatalmas, finanszírozhatatlan veszteségek láttán a tajvaniak hamar bedobták a törölközőt, és nem pumpáltak több pénzt a BenQ Mobile-ba, mely csődöt jelentett és pénzügyileg is megrengette a céget. Az ügyészség szerint a vezetők visszaélve informált helyzetükkel adtak túl részvényeiken. A BenQ szerint nyilvánvalóak voltak a problémák, és azok mélysége a piac előtt is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról